ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούντι Ρινάλντι: Προβληματική συμφωνία που δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής

Ρούντι Ρινάλντι: Προβληματική συμφωνία που δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής

Την άποψη ότι «η συμφωνία στην οποία υποχρεώνεται η χώρα, είναι προβληματική, τόσο με τα σημερινά δεδομένα, όσο και σε ό,τι αφορά την προοπτική της» εξέφρασε ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ρινάλντι η συμφωνία «δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής, αφού δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο».

Την ίδια στιγμή, εκτιμά ότι τα «μνημονιακά δεσμά δεν χαλαρώνουν», καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «καμιά αλλαγή δεν είναι επιτρεπτή» και «η συνεχιζόμενη απώλεια κυριαρχίας και ο αμείλικτος έλεγχος της ευρωκρατίας επιβάλλουν στην κοινωνία καθολική ασφυξία και όχι μόνο οικονομική. Τίποτα δεν προδιαγράφει επιστροφή σε κάποια μορφή "κανονικότητας". Το σοκ θα συνεχιστεί».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «αυτή η πραγματικότητα δεν εξωραΐζεται και ο συντελούμενος συμβιβασμός, αργά ή γρήγορα θα διαχυθεί στην κοινωνία, εγκαθιστώντας σε κάθε επίπεδο τη λογική του».

Όπως τονίζει ο κ. Ρινάλντι, η ελπίδα όμως, για κοινωνική ανάταξη και αναγέννηση της χώρας πρέπει να μείνει ζωντανή και γι αυτό απαιτείται επαναπροσδιορισμός της πολιτικής, των στόχων, των μέσων και των προϋποθέσεών της.

«Κυρίως, αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη να μιλήσουν τα μέλη και η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδεικνύεται, επίσης, η ανάγκη να ειπωθεί από την κυβέρνηση όλη η αλήθεια στο λαό, αφού στο τέλος ο λαός θα σφραγίσει με τη ζωντανή παρουσία του τις όποιες πολιτικές εξελίξεις» αναφέρει.

Σχετικές ειδήσεις