ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρεί από το «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος

Αποχωρεί από το «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος

Την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τρία χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (06/06/2015) ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του 10ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Αποφάσισα να ζητήσω από το συνέδριο της πρόωρη λήξη της θητείας μου από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας την άμεση εκλογή νέου προέδρου από την κομματική βάση, την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου. «Εύχομαι η απόφασή μου να λειτουργήσει ως κίνητρο ενεργοποίησης και ανανέωσης», είπε, μεταξύ άλλων.

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για την μεγάλη τιμή και την μεγάλη εμπιστοσύνη», είπε ο Ευ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους συνέδρους.

«Φίλες, φίλοι, αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποχωρώ από την πολιτική. Όχι από την ευθύνη μου. Όχι από τον αγώνα για τη χώρα. Όχι από τη σχέση με τους πολίτες. Όχι από τη σχέση με την Ιστορία. Η υπεράσπιση έργου και θέσεων είναι εθνικό καθήκον αλήθειας. Υπερβαίνει οποιοδήποτε κομματικό καθήκον, που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο», πρόσθεσε.

«Αποφάσισα τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου γιατί βρίσκεται σε βαθιά κρίση και η χώρα και η παράταξη», είχε πει λίγο νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, αλλά ασκώντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις