ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την Κ.Ο.

Στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την Κ.Ο.
Δείτε τις δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Στη Βουλή προσέρχονται ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στόχος είναι η σταθερότητα. Η σταθερότητα της χώρας και της οικονομίας που πρέπει να ορθοποδήσει. Κάθε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού στοχεύει στην σταθερότητα», δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Ο λαός απαιτεί να είμαστε παρόντες και όρθιοι πηγαίνοντας από το "εγώ" στο "εμείς", χωρίς να μοιραζόμαστε ανάμεσα στο "εμείς" και το "εσείς". Αυτή η αντίληψη αναδεικνύεται από την πολιτική προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής μας", είπε ο Μ. Ρέππας.


«Όλοι οφείλουμε να προσέλθουμε στην ΚΟ με συνείδηση της μεγάλης ευθύνης και των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι όλα τα μέλη της ΚΟ συναισθάνονται πρωτίστως το εθνικό τους καθήκον, αλλά και το πολιτικό και το κοινωνικό καθήκον» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

«Πάνω από όλα προέχει η ανάληψη της εθνικής ευθύνης, δεν έχουμε την πολυτέλεια για εσωτερικές αναταράξεις και για υπονόμευση της αναγκαίας ενότητας της παράταξής μας» είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι "το μεγάλο πρόβλημα του δημόσιου χρέους μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Περνώντας το κατώφλι του κοινοβουλίου ο βουλευτής Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Πολλές συμπτώσεις μαζί δεν είναι σύμπτωση. Καλά θα κάνουν κάποιοι σήμερα να μην φτιάξουν νέα Ιουλιανά».

Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου συνέστησε να μην ασχολείται κανείς με σεναριολογία αλλά μόνο με την πραγματικότητα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δήλωσε «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε από τα τεκταινόμενα. Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής των πολιτών».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ερωτηθείς -κατά την προσέλευσή του στην Βουλή- «αν υπάρχει συνωμοσία κατά του Γ. Παπανδρέου» είπε ότι «η πορεία μου είναι διαυγής και σαφής. Δίνω μάχη καθημερινά με τη δύσκολη δουλειά που έχει αυτή η κυβέρνηση και έτσι θα συνεχίσω. Παρακαλώ όχι σε εμένα αυτά τα ερωτήματα».

«Οι στιγμές που ζούμε έχουν ιστορικό φόρτο. Κάποιοι εκ των βουλευτών επιχείρησαν τη σύγκλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και εγώ για να συζητηθούν οι εξελίξεις. Κάποιοι βιαστικοί και ενδεχομένως πονηροί προσπάθησαν να καπηλευτούν υπογραφές συναδέλφων, προκειμένου να δημιουργήσουν άλλα σενάρια τα οποία απεργάζονται εδώ και καιρό. Οι βουλευτές υπογράψαμε για να φέρουμε τάξη και ηρεμία στο κοινοβούλιο και όχι για να πυροδοτήσουμε το χάος. Μακριά από εμάς οι κανιβαλισμοί» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φρ. Παρασύρης.

«Η ευθύνη είναι συλλογική για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα καυτά προβλήματα που έχει η χώρα. Δεν έχουμε περιθώρια, πρέπει να δώσουμε άμεσα λύσεις. Αυτό θα γίνει μόνο με στήριξη προς τον πρωθυπουργό», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης τόνισε πως "η χώρα έχει κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Το μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο στα προβλήματα".

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε: «Οι στιγμές απαιτούν τόλμη και αποφασιστικότητα. Υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει πρωθυπουργός. Προχωράμε γιοα να μην αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

«Είναι απαραίτητο να επιβληθεί το αίσθημα ευθύνης. Διακυβεύεται η ενότητα του κόμματος. Οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι στο καθήκον, να μην είναι κανένας λιπόψυχος για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

Ποιοι στηρίζουν τον πρωθυπουργό

Τη στήριξή τους προς τον πρωθυπουργό έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Μ. Ρέππας, ο Κ. Σκανδαλίδης, η Ά. Διαμαντοπούλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Β. Κεγκέρογλου, ο Τ. Αντωνακόπουλος, η Λ. Κατσέλη, ο Τ. Χυτήρης, ο Χ. Καστανίδης, ο Α. Λοβέρδος και ο Γ. Διαμαντίδης.