Βίτσας: Ισοδύναμα ώστε να μην παγώσουν τα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων

Βίτσας: Ισοδύναμα ώστε να μην παγώσουν τα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων

Τo υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει βρει τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην ισχύσει η πρόβλεψη παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων για τα έτη 2017 και 2018, για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η νομοθετική ρύθμιση πρόσθεσε θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, έως το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Βίτσας τάχθηκε εναντίον της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο του 2015 και σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει για το 2015, στο βιβλίο του ο καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ έκανε λόγο για περσινά "ξινά σταφύλια" παρατηρώντας ότι, «το βιβλίο του κ. Γκάλμπρεϊθ είναι ένα άθροισμα δημοσιεύσεων που είχε ήδη κάνει από πέρσι - εννοούμε ότι υπάρχει μια συζήτηση για να συντηρείται μια συζήτηση».

Δήλωσε δε κατηγορηματικά, ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή της χώρας. Εδώ μπαίνει τελεία. Δεν είναι θέμα συζήτησης». Ο κ. Βίτσας επανέλαβε, ότι «η συνεχής προσπάθεια και οι συνεχείς αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτική δύναμη, είναι ότι δίνουμε τη μάχη μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί είτε πετυχαίνουμε είτε αποτυγχάνουμε είτε ερχόμαστε ισοπαλία». Τέλος, επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης τρόπου ώστε στην εκλογική διαδικασία να συμμετέχουν οι Έλληνες και οι Έλληνίδες του εξωτερικού.

«Είναι άλλη κατηγορία ο Έλληνας πολίτης που ζει στο εξωτερικό και άλλη ο ομογενής, ο οποίος ψηφίζει στη χώρα που έχει ενταχθεί. Είναι διαφορετικό πράγμα. Στην ουσία με τον τρόπο που το λέει ο κ. Μητσοτάκης, θα έρχεται να επεμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας. Όμως, είναι άλλο θέμα να καθιερωθεί συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών που θα εκλέγονται από Έλληνες του εξωτερικού. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εκφράζεται αυτό το κομμάτι. Υπάρχει βέβαια και το θέμα της επιστολικής ψήφου. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να τα βάλει στη συζήτηση που ανοίγει όποιο κόμμα θέλει, όπως επίσης το ζήτημα των εκλογικών περιφερειών», κατέληξε ο κ. Βίτσας.