ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία σε 151 οργανισμούς

Ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία σε 151 οργανισμούς
Ενεργοποιείται άμεσα η διάταξη περί εργασιακής εφεδρείας του πλεονάζοντος προσωπικού με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τους υπουργούς...

Ενεργοποιείται άμεσα η διάταξη περί εργασιακής εφεδρείας του πλεονάζοντος προσωπικού με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τους υπουργούς και τους διευθύνοντες συμβούλους των ΔΕΚΟ.

Η εγκύκλιος αναφέρεται σε 151 οργανισμούς και φορείς, όπου θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση η εργασιακή εφεδρεία, η οποία αποτελεί προθάλαμο για τις απολύσεις.

Έως τις 26 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στην ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ οι προτάσεις για το πλεονάζον προσωπικό στους εν λόγω φορείς, που θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αναζήτηση του πλεονάζοντος προσωπικού θα πρέπει να γίνει κατ’ αρχήν μεταξύ όσων έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα (κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ).

Επίσης πλεονάζον προσωπικό μπορεί να αναζητηθεί κατά προτεραιότητα μεταξύ εργαζομένων γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης.

Σε δεύτερη φάση οι οργανισμοί φορείς, εάν απασχολούν περισσότερους από 100 εργαζόμενους, το σύνολο των υπολοίπων εργαζομένων τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Το πόρισμα των συμβούλων θα πρέπει να είναι έτοιμο του πολύ σε δυο μήνες.

Δείτε τους 151 φορείς στους οποίους εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία