ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο «σκούπα» για τα νέα μέτρα – Σε ξεχωριστό άρθρο τα αντίμετρα

Νομοσχέδιο «σκούπα» για τα νέα μέτρα – Σε ξεχωριστό άρθρο τα αντίμετρα

Αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το ταξίδι του στην Κίνα, θα ψηφιστούν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα της τεχνικής συμφωνίας, η οποία επετεύχθη τα ξημερώματα της Τρίτης (02/05/2017) μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Τα νέα σκληρά μέτρα της συμφωνίας, την οποία χαρακτήρισε «βιώσιμη» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα έρθουν σε ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή. Η ψήφισή του αναμένεται αμέσως μετά την 16η Μαΐου.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, τόσο για να παρουσιαστεί από τη διαπραγματευτική ομάδα αναλυτικά το σύνολο της συμφωνίας όσο και για να προγραμματιστούν οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος. Επίσης, ανέφερε ότι μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ακολουθήσει, πιθανόν ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τα «θετικά» μέτρα – αντίμετρα θα κατατεθούν σε ξεχωριστό άρθρο στο ίδιο νομοσχέδιο, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξηγώντας ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα τόσο στα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και σε όλους τους βουλευτές να τα ψηφίσουν».

Επομένως, η κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον τη στάση τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και των υπολοίπων κομμάτων σε σχέση με τα «μέτρα ελάφρυνσης» και «κοινωνικής στήριξης» που περιλαμβάνει η συμφωνία, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο εξής, η προσπάθεια της κυβέρνησης στρέφεται στο ζήτημα του χρέους, με στόχο η συνολική συμφωνία, στις 22 Μαΐου, να περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα. Και σε αυτό το πεδίο, τα σημάδια από το εξωτερικό είναι θετικά, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις