ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ανιψιά μου η σύμβουλος που ειρωνεύτηκε τον Μητσοτάκη (vid)

Κουρουμπλής: Ανιψιά μου η σύμβουλος που ειρωνεύτηκε τον Μητσοτάκη (vid)

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραδέχθηκε την Πέμπτη (21/09/2017) πως η συνεργάτης του που προκάλεσε σάλο χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή και εξόργισε με τη συμπεριφορά της τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ανιψιά του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως η συγγενής του, η οποία στο επίθετο ονομάζεται κι αυτή Κουρουμπλή, ήταν δημόσιος υπάλληλος στο υπουργείο Πολιτισμού και αποσπάστηκε ως μετακλητή στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Απαντώντας, μάλιστα, σε επίκριση δημοσιογράφου ότι «στην Ελλάδα ξέρουμε πώς λειτουργεί η οικογενειοκρατία», ο υπουργός Ναυτιλίας διερωτήθηκε: «Μα τι λέτε τώρα; Δεν δικαιούμαι να έχω έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου κοντά μου;».

Πάντως, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά της ανιψιάς του και είπε χαρακτηριστικά: «Ζητώ συγγνώμη για τη συνεργάτιδά μου... Έγινε παρεξήγηση γιατί κάτι της είπε ο διπλανός της. Είναι συγγενικό μου πρόσωπο. Δεν δικαιούμαι να έχω ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης δίπλα μου; Ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκνευρισμένος, νόμισε ότι γέλαγε για εκείνον. Εγώ δεν έχω αγωνία για την καρέκλα!»

Η «έκρηξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή: «Γιατί γελάτε, κυρία μου;»

Την Τετάρτη (20/09/2017) την ώρα που στο βήμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ανιψιά του κ. Κουρουμπλή φαίνεται ότι γελούσε, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ να διακόψει την ομιλία του και να πει: «Γιατί γελάτε, κυρία μου; Σας παρακαλώ, συγκρατηθείτε ή αν δεν μπορείτε, ας βγείτε έξω».

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς ζήτησε την αποβολή της λέγοντας: «Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες. Πού νομίζετε ότι είστε στο Muppet Show;».

Λίγο αργότερα, και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Ναυτιλίας του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης ζήτησε την αποβολή της από την αίθουσα.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις