ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση με αιχμές στη Ράικου από τον Παπαγγελόπουλο

Απάντηση με αιχμές στη Ράικου από τον Παπαγγελόπουλο

Σαφείς αιχμές κατά της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τα όσα κατήγγειλε το περιβάλλον της περί ωμών παρεμβάσεων κυβερνητικού παράγοντα στο έργο της, άφησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που προκλήθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης (Παπαθεοδώρου- Αμυρά) να πάρει θέση στις καταγγελίες Ράικου, αφού σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας πως πρώτη φορά ακούει ότι οι εισαγγελείς έχουν κύκλους, προειδοποίησε πως όταν διευκρινιστεί ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι θα θέσει με τη σειρά του ερωτήματα και θα αναμένει με ενδιαφέρον τις απαντήσεις. Χαρακτήρισε δε, «αγοραία» τη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε από τους κύκλους της επί χρόνια εισαγγελέως Διαφθοράς.

Παράλληλα, απάντησε στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου στο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας για χρηματισμό πολιτικών από τον Τζορτζ Σόρο, στις οποίες –όπως ανέφεραν βουλευτές- κανείς δεν αντέδρασε. «Υπάρχει ενδεχόμενο να τα έχουν πάρει υπουργοί για τη συμφωνία των Πρεσπών; Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική», είπε για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει πως είναι σωστό, με θάρρος και αναλαμβάνει προσωρινά το πολιτικό κόστος. «Να αμειφθεί; Γιατί; Για αυτό που θεωρεί καθήκον της;», διερωτήθηκε και στην αναφορά του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ ότι οι καταγγελίες «σηκώνουν» Ειδικό Δικαστήριο, είπε: «Από την πείρα μου σας λέω ότι ίσως άλλα δικαστήρια υπάρξουν για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απέφυγε να αναφερθεί στην προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου που έθεσαν βουλευτές όλων των κομμάτων. Με τις δηλώσεις Πολάκη συνέδεσε το θέμα ο Κώστας Καραγκούνης που υποστήριξε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αφήσει ελεύθερη τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της, βάζοντας στη θέση τους όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη εξέφρασε εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και θύμισε πως εδώ και μια 10ετία ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Στις φυλακές Κορυδαλλού το ζεύγος Παπαντωνίου