«Να καταργηθεί το αντεργατικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας»

«Να καταργηθεί το αντεργατικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας»

Να καταργηθεί άμεσα  το αντεργατικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί κατευθείαν σε απολύσεις και σε μειώσεις μισθών», ζητά επιτακτικά το μέλος της Επιτροπής Εργατικής πολιτικής του κόμματος, Δ. Στρατούλης.


Για την ακρίβεια χαρακτηρίζει  το μέτρο συνιστά  «αντισυνταγματικό, παράνομο, βάρβαρο, αντεργατικό και απάνθρωπο», αφού όπως τονίζει, καταδικάζει τους εργαζόμενους του Δημοσίου «σε διαρκή ανασφάλεια» και τους οδηγεί σε «κοινωνική γενοκτονία».

«Η εκδίωξη σήμερα 20.000 Δημοσίων Υπαλλήλων από το Δημόσιο επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας ότι η κυβέρνηση της τριμερούς μνημονιακής συνεργασίας  ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ έχει καθαρή πολιτική εντολή για το διάστημα της θητείας της. Να εφαρμόσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου με την τρόικα και τους εφαρμοστικούς νόμους της», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στην εφεδρεία «δεν πρέπει να μπουν οι εργαζόμενοι αλλά η κυβέρνηση, η τρόικα και οι επιλογές τους, που πρέπει με τους αγώνες του λαού να ανατραπούν και να φύγουν» δηλώνει  ο κ. Στρατούλης .