ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

ΕΦ.ΣΥΝ: Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τη Μέρκελ να κόψει τις συντάξεις

ΕΦ.ΣΥΝ: Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τη Μέρκελ να κόψει τις συντάξεις

Η Εφημερίδα των Συντακτών σε αποκλειστικό ρεπορτάζ που παρουσιάζει, ισχυρίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο της είπε:«Μη χαριστείτε στον Τσίπρα για τις συντάξεις».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο, στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς, ο Κ. Μητσοτάκης τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών.

Φέρεται δε να τον προειδοποίησε να μην «υποκύψει», διότι θα τον εκθέσει τόσο στην ομογάλακτή του καγκελάριο Μέρκελ αλλά και δημόσια.

Οι προχθεσινές υποδείξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί «να είναι πιο προσεκτικός με τις τοποθετήσεις του», όσο και πρωτόγνωρες και αν μοιάζουν, φαίνεται πως είναι μία μικρή παρένθεση στη γενικότερη στρατηγική του Προέδρου της ΝΔ.

Όπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές στην Εφ.Συν ο αρχηγός της ΝΔ στο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες είχε κατόπιν αιτήματός του συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ Κατά τη διάρκεια του σύντομου τετ α τετ σε παρόμοιο πνεύμα ο κ Μητσοτάκης τής μετέφερε την ανησυχία του από πληροφορίες και σχετικά δημοσιεύματα και τα οποία αναφέρονται σε συναλλαγή και εξυπηρετήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας η κ. Μέρκελ φέρεται να τόνισε ενοχλημένη, ότι η ίδια δεν συναλλάσσεται με κανέναν και η σχέση που διατηρεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του είναι σχέση αρχών και εντιμότητας.

Συμπλήρωσε δε ότι το ζήτημα που καίει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την αφορά αφού για αυτό θα αποφασίσουν οι θεσμοί.