ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών: Το σήκωσε ο Παναθηναϊκός με τρομερή ανατροπή (videos)

Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών: Το σήκωσε ο Παναθηναϊκός με τρομερή ανατροπή (videos)
Eurokinissi

Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ Γυναικών στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 66-61 της Ελευθερίας Μοσχάτου με τρομερή ανατροπή και μεγάλη πρωταγωνίστρια την Αρίκα Κάρτερ.

Το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του και πρώτο μετά το 2000 πανηγύρισε το μεσημέρι της Κυριακής (26/03) ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινες» επιβλήθηκαν 66-61 της Ελευθερίας Μοσχάτου, η οποία είχε τον πρώτο λόγο σ’ όλο το ματς, αλλά στο κρίσιμο σημείο, η Αρίκα Κάρτερ ανέλαβε δράση και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του «τριφυλλιού».

Το «συγκρότημα» του Γιώργου Σίμου είχε φτάσει κοντά στη μεγάλη έκπληξη, μια και είχε πάρει «αέρα» εννέα πόντων (52-43) στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη ξεκίνησε να ροκανίζει τη διαφορά και στα 52’’ η Αρίκα Κάρτερ με τρίποντο και εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 62-61 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα… όνειρα της Ελευθερίας.

Η πρωταγωνίστρια των «πράσινων» είχε 19 πόντους και 7 ασίστ. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Λίλια-Άννα Καρακασίδου από τις ηττημένες με 21 πόντους και 8 ασίστ και η Νεφέλη Στούπα πρόσθεσε άλλους 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 27-33, 43-49, 66-61.