ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Σάλος στην Ισπανία για τους διαιτητές του Ολυμπιακός - Μπασκόνια

Euroleague: Σάλος στην Ισπανία για τους διαιτητές του Ολυμπιακός - Μπασκόνια
Euroleague

Οι αντιδράσεις των φίλων της Μπασκόνια για τον ορισμό του Λιθουανού Γκίτις Βίλιους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η απάντηση της Euroleague.

H regular season της Euroleague ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή της 34ης αγωνιστικής, από την οποία θα προκύψουν οι ομάδες της 8άδας και τα ζευγάρια των play offs.

Ωστόσο, ο ορισμός του Λιθουανού διαιτητή Γκίτις Βίλιους στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπασκόνια έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των Βάσκων, καθώς φοβούνται πως μπορεί να ευνοήσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας στην κούρσα των play offs.

Εάν η Μπασκόνια δεν κερδίσει στο ΣΕΦ τους Πειραιώτες και η Ζαλγκίρις επικρατήσει στο Μόναχο της Μπάγερν, τότε οι Λιθουανοί θα πάρουν το τελευταίο εισιτήριο.

Ο ορισμός του Βίλιους, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Κάουνας, συζητιέται έντονα τις τελευταίες ώρες, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι διαιτητές ορίζονται με τα κριτήρια να μην έχουν διαιτητή της ίδιας εθνικότητας οποιουδήποτε συλλόγου ή διαιτητή από την εθνική διοργάνωση αυτού του συλλόγου» εξήγησε η Euroleague με επίσημη τοποθέτηση στην ιστοσελίδα BasketNews.

«Επιπλέον, το πρωταρχικό κριτήριο κατά τον ορισμό διαιτητών τόσο στην Turkish Airlines EuroLeague όσο και στο 7DAYS EuroCup είναι η επιλογή του καλύτερου δυνατού πληρώματος για κάθε παιχνίδι.

Οι διαιτητές της Euroleague είναι ευρέως γνωστοί για το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και διαιτησίας στην Ευρώπη, ακολουθώντας ένα από τα τα πιο εξελιγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στον κόσμο, ενώ η διαδικασία επιλογής για ένταξη σε αυτήν την ομάδα είναι εξαιρετικά απαιτητική όσον αφορά την ακεραιότητα, την ικανότητα και την ικανότητα βελτίωσης καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι», αναφέρουν.