ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League, Παναθηναϊκός - Λαύριο 111-75: Ξέσπασε και έκανε πάρτι πριν τη Μπασκόνια

Basket League, Παναθηναϊκός - Λαύριο 111-75: Ξέσπασε και έκανε πάρτι πριν τη Μπασκόνια
Eurokinissi

Basket League: Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, διασύροντας 111-75 το Λαύριο στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν έβγαλαν μπόλικη ενέργεια στο παρκέ, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και την άμυνα και μ’ ένα ξέσπασμα στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την αναμέτρηση με την ομάδα των Μεσογείων, που μέχρι τη Δευτέρα (23/10) είχε 2Χ2 στη Basket League.

Πλέον, το «τριφύλλι» στρέφεται στο ματς που ακολουθεί με τη Μπασκόνια στην Euroleague, όπου θέλει να επιστρέψει στις νίκες, τη στιγμή που στην συνέχεια έπεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Από την άλλη, το Λαύριο καλείται να ρίξει το… βάρος στην κρίσιμη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Το ευχάριστο για τον Εργκίν Αταμάν ήταν πως είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο στους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να τελειώνει το ματς με 15 πόντους, όσους πέτυχε και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, έναν περισσότερο από τον Μάριους Γκριγκόνις. Στους 13 σταμάτησε ο Κάιλ Γκάι και 10 σημείωσε ο Λευτέρης Μαντζούκας. Το αρνητικό για τον κόουτς των «πράσινων» ήταν ο τραυματισμός του Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος, έπειτα από 3:29 που βρέθηκε στο παρκέ.

Από την άλλη, πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο ΝτεΤζούλιους με 22 πόντους, ωστόσο, το «συγκρότημα» των Μεσογείων δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό και τη δύναμη που έβγαλαν οι γηπεδούχοι, κυρίως στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Με όρεξη ο Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το «τριφύλλι» να εμφανίζεται ορεξάτο και με μεγάλη ενέργεια στο παρκέ, πήρε προβάδισμα 7-3 στο πρώτο δίλεπτο και κατάφερε να βρει απαντήσεις με τους Γκάι και Ερνανγκόμεθ στην αντεπίθεση που έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +9 για τους γηπεδούχους (31-20), ενώ η διαφορά έφτασε και στους 13 στην αρχή του δεύτερου.

Κάπου εκεί, το Λαύριο προσπάθησε να αντιδράσει και με συνεχόμενα τρίποντα μείωσε 33-27 μ’ ένα σερί 7-0. Δύο τρίποντα του Λούκα Βιλντόζα έφεραν τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (44-30), ενώ το «πράσινο» σερί έφτασε στο 11-0 με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 17 πόντους (47-30). Ωστόσο, Θόρντον και ΝτεΤζούλιους απείλησαν και πάλι από το τρίποντο, με αποτέλεσμα να μειώσουν οι παίκτες του Κώστα Μέξα στους 8 (53-45), αλλά το τρίποντο του Γκριγκόνις στο τέλος, έδωσε αέρα 11 πόντων στον Παναθηναϊκό (56-45).

Ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο

Εξαιρετική ήταν η είσοδος του «τριφυλλιού» στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα σερί 12-2, με τη διαφορά να περνάει τους 20 πόντους (68-47) και συνέχισαν να έχουν το πόδι στο… γκάζι, φτάνοντας τη διαφορά στους 30 πόντους (81-51), δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Τελικά, το buzzer beater του Λευτέρη Μαντζούκα «έγραψε» το 86-54.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν είχε καμία διάθεση να… χαλαρώσει στο τέλος, έφτασε άνετα στο… όριο των 100 πόντων, με τρίποντο του Κώστα Αντετοκούνμπο, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ενώ ο Σαμαντούροφ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 111-75 με τρίποντο στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 31-20, 56-45, 86-54, 111-75.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις