ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: Όλα τα γκολ από τους αγώνες των «16» (videos)

Europa League: Όλα τα γκολ από τους αγώνες των «16» (videos)

Europa League: Δείτε τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ από τις πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «16» της διοργάνωσης.

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» για τη ρεβάνς άφησαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μίλαν μετά το 1-1 στο «Όλντ Τράφορντ», η Βιγιαρεάλ κι ο Άγιαξ «κλείδωσαν» ουσιαστικά από τις πρώτες αναμετρήσεις το «εισιτήριο» για τους «8» του Europa League, ενώ η Ρέιντζερς έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Σλάβια Πράγας.

Ο Δανός αμυντικός, Σιμόν Κιάερ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» της Γιουνάιτεντ και με το τελικό 1-1 έδωσε στη Μίλαν το μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο Αμάντ Ντιαλό στο ξεκίνημα του β΄ μέρους έβαλε τους «κόκκινους διαβόλους» μπροστά στο σκορ. Ο 18χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» σε ηλικία 18 ετών και 223 ημερών. Έτσι έγινε ο τέταρτος πιο νεαρός παίκτης που σκοράρει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου.

Από το πρώτο κιόλας ματς με τη Ντιναμό Κιέβου η Βιγιαρεάλ φρόντισε να «καθαρίσει» με την υπόθεση πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Στο «Ολιμπίνσκι» το «κίτρινο υποβρύχιο» νίκησε με 2-0 κι η ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (18/03) στο «Κεράμικα» έχει (ουσιαστικά) αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση του Europa League σκέφτεται από σήμερα ο Άγιαξ, μετά τη νίκη του με 3-0 επί της Γιουνγκ Μπόις στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Ρέιντζερς μετά το εκτός έδρας 1-1 με τη Σλάβια Πράγας. Παράλληλα, η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ διατήρησε το αήττητο της.

Ενας φαινομενικά πολύ δύσκολος αγώνας εξελίχθηκε σε περίπατο για τη Ρόμα που νίκησε 3-0 τη Σαχτάρ και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς.

Πολύ κοντά στην πρόκριση είναι και η Τότεναμ μετά το 2-0 -έργο Χάρι Κέιν- επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η Γρανάδα της Μόλντε, που όπως φαίνεται δεν θα καταφέρει να πετύχει ακόμα μία έκπληξη.

Οι αγώνες των 22:00

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3 (58' Ελ Αραμπί – 34' Έντεργκαρντ, 80' Γκάμπριελ, 85' Ελνένι)

Γρανάδα-Μόλντε 2-0 (20' Μολίνα, 76' Σολδάδο)

Τότεναμ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 (25', 70' Κέιν)

Ρόμα-Σαχτάρ 3-0 (23' Πελεγκρίνι, 73' Ελ Σαραουί, 77' Μαντσίνι)

Οι αγώνες των 19:55

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν 1-1 (50' Ντιαλό - 90+2' Κιάερ)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ρέϊντζερς (Σκωτία) 1-1 (7΄ Στάντσιου - 36΄ Χελάντερ)

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-2 (30΄ Τόρες, 56΄ Αλμπιόλ)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιουνγκ Μπόϊς (Ελβετία) 3-0 (62΄ Κλάασεν, 82΄ Τάντιτς, 90΄+2 Μπρομπέι)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενίσχυση 400 ευρώ: Τότε θα πάρουν τα χρήματα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες