ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0: Τριάρα… μισή πρόκριση στον τελικό!

Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0: Τριάρα… μισή πρόκριση στον τελικό!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η «Ένωση» επικράτησε 3-0 των «ερυθρόλευκων» στην «OPAP Arena» κι έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης για τον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές, αλλά η «OPAP Arena» ήταν και πάλι «καυτή», δίνοντας την ώθηση να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη στον πρώτο ημιτελικό, ο οποίος ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 3-0 του Ολυμπιακού κι έκαναν πολύ σημαντικό βήμα για να βρεθουν και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά το 2020. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο δοκάρια με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ώστε να σκοράρουν και να βρεθούν σε καλύτερη θέση ενόψει του αγώνα ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά από τις 7 Φεβρουαρίου 2018. Μέχρι απόψε (9/2), η ομάδα του Πειραιά «έτρεχε» αήττητο σερί 16 αγώνων (11-5-0) κόντρα στην «Ένωση».

Ο λαός λέει ότι η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί κι η… μέρα για την ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά, με τον Λιβάι Γκαρσία να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική πάσα του Τσούμπερ για το 1-0, μόλις στο 3ο λεπτό. Πριν τη συμπλήρωση μισάωρου στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Αλμέιδα βρήκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Σαμασέκου πέτυχε ένα αυτογκόλ για… Όσκαρ κι η ομάδα του βρέθηκε πίσω με 2-0. Νωρίτερα (βλ. 14ο λεπτό), ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε το πρώτο του δοκάρι, ενώ το δεύτερο ήρθε στο 56ο λεπτό.

Τα αίματα «άναψαν» στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να δούμε πολλά περισσότερα από τα 5 λεπτά που είχε δείξει αρχικά ο Νταμπάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος ρέφερι κλήθηκε να δει στο VAR την τελευταία φάση του αγώνα στο 90+13', όπου ο Γκατσίνοβιτς ανατράπηκε από τον Ντόι. Ο Γκαρσία ευστόχησε στο πέναλτι που καταλογίστηκε και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβουνιό)
Κίτρινες: Γαλανόπουλος, Αραούχο - Βαλμπουενά
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (74΄ Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (84΄ Πινέδα), Ελίασον (83΄ Άμραμπατ), Τσούμπερ (65΄ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (46΄ Φορτούνης), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46΄ Ροντινέι), Χουάνγκ (66΄ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66΄ Μπακαμπού), Μπιέλ (39΄ Μπουτούτσι)

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Μίτσελ (Ολυμπιακός)

Σχετικές ειδήσεις