ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Σταθερή η κατάσταση του Νταντσένκο | Τα συγκλονιστικά 30 λεπτά, μετά την κατάρρευσή του

ΑΕΚ Όλεγκ Νταντσένκο
Intime News

ΑΕΚ: Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Όλεγκ Νταντσένκο, ο οποίος υπέστη τριπλή ανακοπή καρδιάς.

Ο παίκτης, ο οποίος αγωνίζεται στη Ζόρια κι ανήκει στην ΑΕΚ, είναι πιθανό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μίροσλαβ Νέμπεσνικ του καναλιού Football 2.0.

«Οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση του. Έχει συνείδηση. Οι γιατροί κάνουν τώρα μια ακριβή διάγνωση για το πόσο εκτεταμένη ήταν η καρδιακή προσβολή. Από αυτό θα εξαρτηθούν τα περαιτέρω βήματα των γιατρών. Αν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ή όλα θα αντιμετωπιστούν με ιατρική περίθαλψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νέμπεσνικ περιέγραψε και στα συγκλονιστικά 30 λεπτά, μετά την κατάρρευση του Νταντσένκο, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Όπως ανέφερε: «Η προπόνηση ήταν μια κανονική προθέρμανση, ούτε καν στη μέση της προπόνησης. Οι συμπαίκτες παρατήρησαν ότι ο Νταντσένκο συμπεριφερόταν περίεργα. Άρχισε να κουνιέται από άκρη σε άκρη, κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Οι παίκτες τον πλησίασαν για να ελέγξουν τον σφυγμό του, όμως δεν είχε. Του έγιναν ενέσεις που χρειάζονται για να ξεκινήσει η καρδιά. Χρειαζόταν όμως απινιδωτής, δεν αρκούσε το άμεσο καρδιακό μασάζ. Όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Η καρδιά σταμάτησε τρεις φορές και χρειάστηκε τρεις φορές μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση».

Σχετικές ειδήσεις