ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Επίσημο! Αναβλήθηκε η 2η αγωνιστική των playoffs λόγω Εθνικής Ελλάδας

Super League: Επίσημο! Αναβλήθηκε η 2η αγωνιστική των playoffs λόγω Εθνικής Ελλάδας

Super League: Η Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί το αίτημα της ΕΠΟ, για αναβολή της 2ης αγωνιστικής, λόγω των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας, για τα playoffs του Nations League.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ επιθυμούσε τη μη διεξαγωγή της αγωνιστικής, ώστε να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, για τα ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Να θυμίσουμε ότι οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι για τις 17 Μαρτίου και τέσσερις ημέρες αργότερα (21/3) η Εθνική υποδέχεται το Καζακστάν στον ημιτελικά του Path C των playoffs του Nations League.

Σε περίπτωση νίκης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο στον τελικό που θα κρίνει την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Euro 2024.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν επιθυμούσε αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του να πάνε στην σωματικά και ψυχολογικά καταπονημένοι, καθώς το πρόγραμμα είχε δύο ντέρμπι, τα ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Η Super League, λοιπόν, στη σημερινή (6/3) συνεδρίαση του Δ.Σ. «ομόφωνα και ομόθυμα» έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της Super League

«Ομόφωνα και ομόθυμα, η Super League έκανε αποδεκτό το αίτημα του Ομοσπονδιακού Τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας κ. Gustavo Poyet, περί μετάθεσης της 2ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs, προκειμένου να διευκολυνθεί η προετοιμασία της Εθνικής μας Ομάδας, πριν τους κρίσιμους αγώνες της για την πορεία της προς το UEFA EURO 2024.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμότερες ευχές για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας και καλεί όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, να στηρίξουν την Εθνική μας Ομάδα!

Όλες οι ομάδες της Super League είμαστε ένα σώμα και μια ψυχή με τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές της Εθνικής μας Ομάδας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη πρόκριση!».

Τα playoffs του Nations League και ο δρόμος της Εθνικής Ελλάδας για το Euro 2024

Path A

  • Ημιτελικός 1: Πολωνία - Εσθονία
  • Ημιτελικός 2: Ουαλία - Φινλανδία
  • Τελικός: Ουαλία/Φινλανδία - Πολωνία/Εσθονία

Path B

  • Ημιτελικός 1: Ισραήλ - Ισλανδία
  • Ημιτελικός 2: Βοσνία - Ουκρανία
  • Τελικός: Βοσνία/Ουκρανία - Ισραήλ/Ισλανδία

Path C

  • Ημιτελικός 1: Γεωργία - Λουξεμβούργο
  • Ημιτελικός 2: Ελλάδα - Καζακστάν
  • Τελικός: Γεωργία/Λουξεμβούργο - Ελλάδα/Καζακστάν

Σχετικές ειδήσεις