ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλβέρτης: «Πάμε στην Μόσχα για να προκριθούμε»

Αλβέρτης: «Πάμε στην Μόσχα για να προκριθούμε»

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για τα ματς με την ΤΣΣΚΑ με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να είναι σίγουρος για την ομάδα του

Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει και κινείται σε ρυθμούς ΤΣΣΚΑ Μόσχας και σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης βρέθηκε ενώπιων των εκπροσώπων του Τύπου για να ανοίξει τα... χαρτιά του αναφορικά με τις «μάχες» κόντρα στους Ρώσους. Και μάλιστα από όσα είπα ξεκαθάρισε πως η ομάδα του είναι έτοιμοι για να κάνει το καθήκον της και να «παλέψει» μέχρι τέλους για την πρόκρισή της στο Final-4.

«Είμαστε έτοιμοι για την φάση των «8». Ξεκινάμε στην Μόσχα απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει εξαιρετική πορεία. Μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και μεγάλα κορμιά. Θα δώσουμε την μάχη μας», τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπίσει τους Μοσχοβίτες απάντησε: « Φτιάχνοντας ένα πλάνο και προσπαθώντας να το κάνει μέσα στο γήπεδο. Δεν πάει απλά για να παίξουμε. Αλλά για την πρόκριση και το Final-4. Εχουμε κάποια στοιχεία που θα βάλουμε και θα προβληματίσουν. Αν τα καταφέρουμε αυτό θα είναι πολύ καλό».

Όσο για το αν είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του στις αλλαγές που έχει βάλει στην ομάδα, σημείωσε: «Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε δώσει πολλές καλές μάχες έχουμε κάνει κάποια από όσα έχουμε ζητήσει. Είμαστε έτοιμοι γι αυτήν την σειρά των αγώνων» υπογράμμισε και ανέφερε σχετικά με τον ρυθμό που θέλει να δώσει στα ματς με την ΤΣΣΚΑ « Θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αν τα εφαρμόσουμε θα είναι θετικό. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας ανάλογα με τον αντίπαλο».

«Είμαστε έτοιμοι»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σχολίασε και την τελική κατάταξη στην βαθμολογία του ομίλου του Παναθηναϊκού στο Top-16. «Τα φαινόμενα πάντα... απατούν. Δεν έχει σημασία ο τελικός καταρτισμός. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον αντίπαλό μας είπε» και απαντώντας σε ερώτηση για την απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς τόνισε «Δεν υπάρχει καλό και κακό. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσμτος. Αν κερδίσουμε χωρίς τον Τεόντοχιτς θα είναι καλό. Είναι απώλεια για την ομάδα του θα δούμε την αντίδραση της ΤΣΣΚΑ. Κόντρα στην Μακάμπι η αντίδραση ήταν πολύ καλή πάντως». Τελειώνοντας ρωτήθηκε για την πολύ καλή απόδοση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο ΣΕΦ και είπε πως «Με ρώτησαν και πάλι για τον Λουκά. Δεν τον είδαμε πρώτη φορά. Έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έχει εμπειρία και κάνει αυτό που μπορεί μέσα στο γήπεδο».