ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλβέρτης: «Δίψα και μάχη για την πρόκριση»

Αλβέρτης: «Δίψα και μάχη για την πρόκριση»

Σε λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στη Mόσχα με στόχο να κάνει το... break στη σειρά των play offs κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Πανέτοιμοι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να μπει στη μάχη των προημιτελικών της Euroleague, ώστε να παλέψει για το εισιτήριο που οδηγεί στο Final 4. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν στις πρώτους δύο αγώνες της σειράς που θα διεξαχθούν στη Μόσχα για να... σπάσουν το πλεονέκτημα της έδρας το οποίο έχει η ΤΣΣΚΑ.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» που γνωρίζει πολύ καλά από τέτοιες αποστολές τις οποίες έχει ζήσει ως παίκτης, λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας της ομάδας τόνισε: «Πάμε να παίξουμε μια δύσκολη σειρά. Παίζουμε με το ντεζαβαντάζ της έδρας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει εξαιρετικό υλικό. Εμείς θα βασιστούμε σε δικά μας στοιχεία θέλοντας να δείξουμε δίψα για διάκριση. Πάμε να δώσουμε τη μάχη για την πρόκριση στο Final Four».

Όσο για τα σημεία που θα «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός την αντίπαλό του, ο τεχνικός της ομάδας ανέφερε: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάποια δικά μας πράγματα σε σχέση με τα μεγάλα κορμιά που διαθέτει η αντίπαλη ομάδα. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μέσα στη ρακέτα. Αυτά, όμως, είναι τεχνικά ζητήματα. Στόχος μας είναι να δείξουμε θέληση για την πρόκριση».

Σε ερώτηση για το αν μία νίκη στη Μόσχα θα δώσει στο «τριφύλλι» πλεονέκτημα πρόκρισης, ο Αλβέρτης υπογράμμισε: «Καμία νίκη δεν σου δίνει είτε πλεονέκτημα είτε μειονέκτημα. Πρόκειται για μια δύσκολη σειρά αγώνων όπου απαιτείται συνεχής συγκέντρωση ώστε να τα καταφέρεις».