ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ματσιούλις: «Μας έδωσε αυτοπεποίθηση ο Αλβέρτης»

Ματσιούλις: «Μας έδωσε αυτοπεποίθηση ο Αλβέρτης»

Ο Γιόνας Ματσιούλις μπήκε στο... επίκεντρο του site της Euroleague με τον παίκτη του «τριφυλλιού» να θυμάται τα... παλιά και να μιλάει για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μείωσε την σειρά και πλέον αύριο στο παρκέ του ΟΑΚΑ έχει την ευκαιρία να την φέρει στα ίσια. Η Euroleague, λογικά, βάζει στο επίκεντρο της τον Παναθηναϊκό και τον Γιόνας Ματσιούλις προσωπικά με τον παίκτη του «τριφυλλιού» από την μία να ξετυλίγει το... κουβάρι των αναμνήσεών του και από την άλλη να μιλάει για τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη.

«Πάντα ήμουν ενεργητικός, δεν αντεχόμουν. Τότε ήταν που με έβαλαν στη σχολή μπάσκετ του Άρβιντας Σαμπόνις. Μετά τις προπονήσεις, πήγαινα λίγο πιο χαλαρός στο σπίτι, είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο σχολείο, στα μαθήματα και τα διαβάσματα. Μπορώ να πω ότι με βοήθησε πολύ», λέει ο Λιθουανός και μιλάει για την ικανότητά του στις... ληστείες:

«Είναι μέρος του παιχνιδιού μου. Προσπαθώ να παίξω σκληρή άμυνα και... αυτά συμβαίνουν όταν κάνεις τη δουλειά. Σε εμένα συμβαίνει λίγο πιο συχνά, γιατί είμαι πάντα στη μέση μιας διεκδίκησης ριμπάουντ, της όποιας μπάλας είναι στον αέρα. Προσπαθώ να βοηθώ με όποιον τρόπο μπορώ την ομάδα μου».

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε και για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού η οποία άλλαξε πολλά στην ομάδα. Πάντα προς το καλύτερο: «Το πιο σημαντικό που έφερε ο νέος προπονητής, είναι η αυτοπεποίθηση. Μας άφησε να παίξουμε λίγο πιο ελεύθερα, με μεγαλύτερη ταχύτητα και πίεση στην μπάλα».