ΗΠΑ: «Στοπ» της Nintendo στις προπαραγγελίες για το Switch 2 λόγω των δασμών

Η κυκλοφορία της κονσόλας στις 5 Ιουνίου 2025 παραμένει ως έχει

ΗΠΑ: «Στοπ» της Nintendo στις προπαραγγελίες για το Switch 2 λόγω των δασμών

Άνθρωποι παίζουν το Super Mario Party Jamboree, Nintendo Switch 2 Edition, στη νέα κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Nintendo Switch 2 σε εκδήλωση προεπισκόπησης για τα μέσα ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

AP Photo/Ted Shaffrey

Σε μία δυσάρεστη εξέλιξη που αιφνιδίασε, ιδιαίτερα τους Αμερικανούς η Nintendo ανακοίνωσε πως οι προπαραγγελίες για το Nintendo Switch 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ξεκινήσουν στις 9 Απριλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω ανησυχίας για τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Switch 2 παρουσιάστηκε την Τετάρτη, με τον ιαπωνικό γίγαντα των παιχνιδιών να σχεδιάζει ημερομηνία κυκλοφορίας την 5η Ιουνίου. Η εταιρεία εξετάζει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι νέες εμπορικές πολιτικές στην αγορά, πριν προχωρήσει με τις παραγγελίες.

Η Ιαπωνία έχει πληγεί με δασμούς 24% από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Nintendo, Eddie Garcia, δήλωσε στο The Verge τα εξής: Οι προπαραγγελίες για το Nintendo Switch 2 στις ΗΠΑ δεν θα ξεκινήσουν στις 9 Απριλίου 2025, προκειμένου να αξιολογηθεί ο πιθανός αντίκτυπος των δασμών και των εξελισσόμενων συνθηκών της αγοράς. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ημερομηνία. Η κυκλοφορία της κονσόλας στις 5 Ιουνίου 2025 παραμένει ως έχει.

Επιπλέον, η Nintendo είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τις απευθείας προπαραγγελίες μέσω του επίσημου site της στις 8 Μαΐου, αλλά προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή η ημερομηνία θα αλλάξει.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή