ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν συντήρηση 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Δωρεάν συντήρηση 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Οριστική επίλυση του ζητήματος συντήρησης και επισκευής
INTIME NEWS

Στην υλοποίηση του δεύτερου σκέλους της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ προχώρησε το υπουργείο Υγείας, με την υπογραφή της σύμβασης η οποία αφορά τη συντήρηση των ασθενοφόρων που έχουν δωριστεί.

Τη σύμβαση υπέγραψε την Πέμπτη (17/10/2019) ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Συγκεκριμένα, προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή για 8 χρόνια μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης, 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 26 ασθενοφόρων 4Χ4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου, που είχε προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το 2017, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την υπογραφή της σύμβασης της δωρεάν συντήρησης και επισκευής των 143 ασθενοφόρων που δώρισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιλύθηκε ένα σοβαρό αλλά και νευραλγικό επιχειρησιακό ζήτημα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Μια σύμβαση η οποία διέτρεχε τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί, καθώς αν και προβλεπόταν στη βασική δωρεά, δεν είχε ενεργοποιηθεί επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, τίθενται πλέον οι βάσεις της απαιτούμενης βελτίωσης, αλλά και της στοχευμένης ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας σε όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την έμπρακτη στήριξή του στο δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Φόβος και άγνοια του κοινού για τις κλινικές μελέτες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr