ΥΓΕΙΑ

Χαϊδάρι: Φόβος και αναστάτωση στο προσωπικό του Δρομοκαΐτειου από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Χαϊδάρι: Φόβος και αναστάτωση στο προσωπικό του Δρομοκαΐτειου από την ανταλλαγή πυροβολισμών
Από το σημείο της συμπλοκής
INTIME NEWS

Στον περιβάλλοντα χώρο του ψυχιατρικού νοσοκομείου διέφυγαν οι συμμορίες.

Την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή το περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δρομοκαΐτειο. Οι αντίπαλες συμμορίες πιθανώς διέφυγαν μέσα από τον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «τα μεσάνυχτα 00:30 ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί από συμμορίες αγνώστων στο δημοτικό πάρκινγκ επί της Ιεράς Οδού και Κανάρη στο Χαϊδάρι. Βρίσκεται ακριβώς στη μάντρα του Δρομοκαΐτειου. Από τύχη γλίτωσε ένας άστεγος που κοιμόταν στο αυτοκίνητό του. Κατά την εκτίμηση της αστυνομίας κάποιοι από τους δράστες διέφυγαν στον περιβάλλοντα χώρο του Δρομοκαΐτειου, εισερχόμενοι από τη μάντρα που είναι κατεστραμμένη σε εκείνο το σημείο και σε πολλά ακόμη. Δεν επισκευάζεται λόγω έλλειψης κονδυλίων. Μάλιστα για κάποια ώρα η αστυνομία έκανε περιπολίες εντός του Δρομοκαΐτειου. Ειδοποιήθηκε το προσωπικό ότι εντός του Δρομοκαΐτειου μπορεί να κρύβονται μέλη των συμμοριών. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και φόβος όλη τη νύχτα».

Το ψυχιατρικό νοσοκομείο βρίσκεται σε τοποθεσία με 400 στρέμματα δάσους, στην οποία τα νοσηλευτικά τμήματα είναι διάσπαρτα. Μία νοσηλεύτρια -στην καλύτερη περίπτωση δύο- ήταν στη βάρδια σε κάθε τμήμα, πολλά από τα οποία είναι απομονωμένα στο δάσος, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Οι φύλακες είναι συνολικά δέκα λόγω έλλειψης κονδυλίων, δύο ανά βάρδια, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με τη φύλαξη του θυρωρείου και του εφημερίου. «Χθες βράδυ, ήταν δύο φύλακες που ήταν απασχολημένοι με τη φύλαξη του εφημερίου. Κανένας φύλακας για τον περιβάλλοντα χώρο» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι «στο Δρομοκαΐτειο έχει ανατιναχτεί τρεις φορές από συμμορίες το ΑΤΜ της τράπεζας. Στο σημείο που αντηλλάγησαν το βράδυ οι πυροβολισμοί πολλές φορές στήνουν σκηνές και κοιμούνται άτομα τα οποία εισέρχονται από την κατεστραμμένη μάντρα και κλέβουν ασθενείς και προσωπικό. Πριν θρηνήσουμε θύματα θα πρέπει να επισκευαστεί η μάντρα και να αυξηθούν οι φύλακες του νοσοκομείου και τα μέσα που τους παρέχονται (αυτοκίνητο, φακοί, φωτισμός Νοσοκομείου κ.α.)» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις