ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Οι διορθωμένοι χάρτες του ECDC – Ακόμα πιο βελτιωμένη η εικόνα της Ελλάδας

Τεστ κορονοϊός ΕΟΔΥ
INTIME

Την καλύτερη επιδημιολογικά εικόνα της Ελλάδας όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού επιβεβαιώνουν οι νέοι χάρτες του ECDC

Καλύτερη είναι η εικόνα των επιδημιολογικών στοιχείων όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού όπως προκύπτει και από την επικαιροποιημένη εικόνα που αποτυπώνεται στους χάρες του ECDC.

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων προχώρησε, μάλιστα, σε διόρθωση των χαρτών που δημοσίευσε την Πέμπτη.

Όπως προκύπτει από τους χάρτες οι «πράσινες» περιοχές στην Ελλάδα είναι ακόμα περισσότερες ενώ δεν υπάρχει ούτε μια περιοχή που να βρίσκεται στο «πορτοκαλί» ή το «κόκκινο».

Ο πρώτος χάρτης που ανακοίνωσε την Πέμπτη το ECDC

O δεύτερος και πιο επικαιροποιημένος χάρτης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου

  • το Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονικότητα, με μείωση των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού στην επικράτεια σε περίπου 1.300 ασθενείς, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου σε όλη τη χώρα μειώθηκε σε 89 ασθενείς την ημέρα.
  • ο αριθμός των νέων ασθενών που χρήζουν διασωλήνωσης επίσης μειώνεται καθημερινά, όπως και ο αριθμός των συνανθρώπων που χάνονται στη χώρα μας, με το μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας να μειώνεται στους 13 θανάτους την ημέρα.
  • το Rt μειώθηκε στο 0,76
  • οι νεότερες προβλέψεις μιλούν για μείωση των διασωληνωμένων ασθενών κάτω από τους 100 στην επικράτεια μέσα στον επόμενο μήνα.

«Όλη αυτή η θετική εικόνα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, αλλά και στον καλό καιρό δευτερευόντως» εξήγησε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια έδωσε στοιχεία και για τον εμβολιασμό λέγοντας ότι «τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε μία σταδιακή αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στους συμπολίτες μας 30-65 ετών, ενώ σχετικά πρόσφατα άρχισαν να εμβολιάζονται και οι νέοι μας ηλικίας κάτω των 30 ετών».

«Αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη, μεγαλύτερη του 60% σημειώνεται σε πολλά νησιά μας, όπως είναι η Κέα, η Κύθνος, η Μύκονος, η Μήλος, η Άνδρος και άλλα. Αντίθετα, χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, κάτω από το 30%, εμφανίζουν περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως είναι η Φλώρινα, η Ροδόπη, οι Σέρρες και η Ευρυτανία» κατέληξε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος