ΥΓΕΙΑ

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο, Τρίτη 20/07, η πλατφόρμα για τους κατ'οίκον εμβολιασμούς

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο, Τρίτη 20/07, η πλατφόρμα για τους κατ'οίκον εμβολιασμούς
INTIME

Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 19/07 για την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας.

Την Τρίτη 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους κατ'οίκον εμβολιασμούς, για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετάβασης σε εμβολιαστικά κέντρα.

Η πιστοποίηση για την ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ασθενών - πολιτών μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε γιατρό του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα:

- Άτομα με σοβαρή έκπτωση λειτουργικότητας και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης

- Πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό

- Περιπτώσεις με βαριά ψυχική ή νευρολογική νόσο, π.χ. περιπτώσεις νόσου Αλτσχάιμερ

Όποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Οι πολίτες που θα εμβολιαστούν κατ'οίκον θα λαμβάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ο εμβολιασμός κατ' οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτη γιατρό είτε από κινητά συνεργεία της επιχέιρησης «Ελευθερία».

Αυθημερόν ραντεβού για οποιοδήποτε εμβόλιο

Από αύριο, επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ακόμα και αυθημερόν με οποιοδήποτε εμβόλιο, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 65.000 πολίτες και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 85.000 πολίτες.

Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος και μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 9.780.000 εμβολιασμοί. Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μία δόση αντιστοιχούν σε ποσοστό 52% του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ με δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί ποσοστό 44% επί του γενικού πληθυσμού και 52% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Συμβολή των Δήμων με οχήματα και προσωπικό στο πρόγραμμα του «κατ’ οίκον εμβολιασμού».

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με τη συμμετοχή των Προέδρων ΠΕΔ Ελλάδας, καθώς και το νέο Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ.κ. Μαραβέλια και Σπυρίδωνα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ΚΕΔΕ και ο κάθε Δήμος στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

«Στέλνουμε με το προσωπικό μας παράδειγμα το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού σε κάθε πολίτη, αφού οι Δήμαρχοι σε ποσοστό άνω του 99,3% έχουν ήδη εμβολιασθεί και με τις δύο ή με μια δόση, έχουν νοσήσει και δεν χρειάζεται ακόμη να εμβολιαστούν.

Τώρα θα σταθούμε και πάλι στην πρώτη γραμμή προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στην υλοποίηση του προγράμματος του κατ’ οίκον εμβολιασμού, διαθέτοντας προσωπικό και αυτοκίνητα των Δήμων, ώστε σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό των κατά τόπους υγειονομικών αρχών να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα» δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.834 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 8 νεκροί σε 24 ώρες, στους 123 οι διασωληνωμένοι