ΥΓΕΙΑ

ΕΚΑΒ: Ο Νίκος Παπαευσταθίου βραβεύθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού

ΕΚΑΒ: Ο Νίκος Παπαευσταθίου βραβεύθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Νίκος Παπαευσταθίου
INTIME NEWS

Επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος», στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποίησε την Πέμπτη (07/10/2021) ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Αφορμή για την επίσκεψη, έγινε η βράβευση του κ. Παπαευσταθίου για τη «διαχρονική υποστήριξη και προσφορά του σε κάθε άνθρωπο, ενήλικα και παιδί, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, μέσα από την ενεργή πολυετή δράση του στο πεδίο παροχής άμεσης βοήθειας σε έκτακτες ανάγκες».

Το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» απένειμε στον κ. Παπαευσταθίου ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία των δύο φορέων και ιδιαίτερα την πολύτιμη και ουσιαστική υποστήριξη του Προέδρου του ΕΚΑΒ στο έργο του Οργανισμού, στον άξονα της παροχής άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας σε παιδιά και οικογένειες.

papaevstathiou.jpg
Το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» απένειμε στον κ. Παπαευσταθίου ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης και συγκεκριμένα:

● στις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών (Ασθενοφόρα) που τίθενται στη διάθεση του ΕΚΑΒ και είναι στελεχωμένες με πιστοποιημένους διασώστες,

● στο Επιχειρησιακό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης όπου λειτουργούν η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, η Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111, ενεργές 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και διασυνδεμένες με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται επίσης η ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού για τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων όπως, Amber Alert Hellas για τους ανήλικους, Missing Alert Hellas για τους ενήλικες, Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»,

● στο Κοινωνικό Πολυιατρείο του Οργανισμού, το οποίο διαθέτει άρτια εξοπλισμένο Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο και Οδοντιατρείο, καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες παιδιών με προβλήματα υγείας, δίνοντας έμφαση σε αυτά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης ή βιώνουν για τον οποιαδήποτε λόγο κοινωνικό αποκλεισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ξανά σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Νέος κίνδυνος για πλημμύρες

Γλυκά Νερά: Ηχητικό ντοκουμέντο - Το τηλεφώνημα του πιλότου στην Αστυνομία, «Βοήθεια, ασθενοφόρο»

Σαρωνίδα: Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής που έπεσε θύμα διάρρηξης στη μονοκατοικία του