ΥΓΕΙΑ

Οι γιατροί της γειτονιάς στη μάχη κατά του κορονοϊού - Σε λειτουργία το Δίκτυο για την covid-19

Πατούλης
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
INTIME NEWS

Ξεκίνησε σήμερα (13/01/2022) τη λειτουργία του, το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19, που συγκρότησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Από σήμερα, Πέμπτη, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους δεκάδες γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά που είναι ενήμεροι για την αντιμετώπιση της COVID-19 λοίμωξης, με βάση τα επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, υπό την καθοδήγηση της Ομάδας Εργασίας του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και του ΕΟΔΥ.

Οι πολίτες έχουν πρόσβαση στους γιατρούς του Δικτύου είτε μέσα της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (isathens.gr) όπου αναγράφονται τα στοιχεία των ιατρών που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στις διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες, στο πλαίσιο της σύμβασής τους, οι δε πιστοποιημένοι ως ιδιώτες ιατροί.

Παράλληλα, ο πολίτης μπορεί να απευθυνθεί στη ηλεκτρονική πλατφόρμα (isacovid.gr), στην οποία παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα, πέραν της άυλης συνταγογράφησης, video κλήσης καθώς και δυνατότητα ηλεκτρονικής καταβολής της ιατρικής αμοιβής.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την COVID-19, περισσότεροι από 135 ιατροί από Αθήνα και Πειραιά, με τις ειδικότητες του παθολόγου, πνευμονολόγου, γενικού ιατρού και παιδιάτρου, οι οποίοι αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19. Πρόκειται για ένα Δίκτυο ιατρών της γειτονιάς, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, στους ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Συνεχής ενημέρωση των ιατρών

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΙΣΠ Νίκου Πλατανησιώτη και του Αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ καθηγητή Γ. Παναγιωτακόπουλου κατά την οποία η Επιστημονική Ομάδα, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γιώργου Σαρόγλου ενημέρωσε τους ιατρούς που συμμετέχουν στο Δίκτυο, σχετικά με τα επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τις επιστημονικές εξελίξεις για την Covid-19 λοίμωξη. Όπως επισημάνθηκε, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για να διατυπώνουν ερωτήματα και να λύνουν τις απορίες τους.

«Οι ιατροί του Δικτύου θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμεση παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με βάση τεκμηριωμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης. Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο χρονικό διάστημα της νόσησης είναι καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών. Καλούμε όλους τους πολίτες όταν βγει θετικό το τεστ να επικοινωνήσουν άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό τους ή ελλείψει αυτού, με κάποιον από τους γιατρούς του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει σήμερα το σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού

Άγρια επίθεση σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ

Κακοκαιρία Διομήδης: Νεκρή εντοπίστηκε η 24χρονη που αγνοούνταν στις Σέρρες

Σεισμός τώρα στη Θεσσαλονίκη

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)