ΥΓΕΙΑ

Ανεμοδουρά: Οι γιατροί δεν δέχονται ούτε παζάρια, ούτε μπλόφα

Ανεμοδουρά: Οι γιατροί δεν δέχονται ούτε παζάρια, ούτε μπλόφα

Εν αναμονή της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν τα κρίσιμα θέματα του κλάδου και ο ιατρικός κόσμος της χώρας συνεχίζει ακάθεκτος την απεργία του- παρατείνοντάς την και μετά την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου- στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν δεχόμαστε παζάρια».

Όπως υπογραμμίζει προς το onMed.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, οι γιατροί δεν δέχονται ούτε παζάρια, ούτε την μπλόφα του υπουργού Υγείας.

«Ο κ. Γεωργιάδης», συνεχίζει η πρόεδρος του ΙΣΠ, «πρέπει να αποφασίσει, τις θέλει τις ιατρικές ειδικότητες, ή όχι; διότι εάν τις θέλει, γιατί τις διώχνει; Έχει ο υπουργός την οικονομοτεχνική μελέτη και την δυνατότητα πληρωμής να πραγματοποιήσει αυτά που εξαγγέλλει; Με τις δηλώσεις του αυτή την στιγμή, δεν διασφαλίζει και δεν προστατεύει την υγεία του ελληνικού λαού και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στέλνει στα κύματα την περίθαλψη».

«Ποιοι είναι επιτέλους οι σύμβουλοί του», συνεχίζει η κυρία Ανεμοδουρά, «διότι σίγουρα δεν είναι οι Ιατρικές Ενώσεις και οι αρμόδιοι Σύλλογοι».

Αναφορικά με το άνοιγμα των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών από 200 σε 400, η πρόεδρος του ΙΣΠ, αναφέρει ότι και πάλι ο πολίτης θα βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη, διότι πόσους ασθενείς θα μπορεί να δει ένας γιατρός την ημέρα;

Πολλά πάντως θα κριθούν από την συζήτηση της Τετάρτης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και από τον Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας που συνεδριάζει αυτή την στιγμή (απόγευμα Δευτέρας) όπως τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Ανεμοδουρά.

Πηγή: onmed.gr