ΥΓΕΙΑ

Ημικρανία: Πρόληψη και αντιμετώπιση – Ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή (14/09)

Ημικρανία: Πρόληψη και αντιμετώπιση – Ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή (14/09)

Ερωτηματολόγια μέτρησης της επίδρασης της ημικρανίας στη ζωή των ασθενών τα οποία θα αξιολογηθούν από ειδικούς, θα δοθούν στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης «Ημικρανία: δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίζεις μόνος», που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, την Παρασκευή (14/09/2018), στις 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ασθενών και του κοινού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ημικρανίας, η οποία προσβάλλει 1 στους 7 ανθρώπους παγκόσμια. Η ημικρανία είναι μια χρόνια νευρολογική ασθένεια, οι οποία εκδηλώνεται με κρίσεις έντονου πονοκεφάλου, συνήθως συνοδευόμενου από συμπτώματα όπως δυσανεξία σε φως, ήχους ή οσμές, ναυτία ή και εμετούς και ανάγκη για περιορισμό δραστηριοτήτων ή και κατάκλισης. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

  • Κωνσταντίνος Μπίλιας, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλάδος
  • Χαράλαμπος Γεωργακάκης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • Δημήτρης Παπαδημητριάδης, Ψυχίατρος
  • Φωτεινή Γεωργίου, Δημοσιογράφος
  • Κατερίνα Παπακωστοπούλου, Δημοσιογράφος
  • Μιχάλης Βικελής, Νευρολόγος
  • Μανώλης Δερμιτζάκης, Νευρολόγος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις. Επίσης, σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν θα δοθούν ερωτηματολόγια αξιολόγησης. Τα ερωτηματολόγια είναι σχεδιασμένα για τη μέτρηση της επίδρασης της ημικρανίας στη ζωή των ασθενών, στην ικανότητα λειτουργίας στη δουλειά, στο σχολείο, στο σπίτι και στις κοινωνικές δραστηριότητές τους, καθώς και για τη μέτρηση του κατά πόσο είναι ικανοποιητική η αναλγητική θεραπεία που τυχόν λαμβάνουν. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, τα ερωτηματολόγια θα αξιολογηθούν από ιατρούς και τα αποτελέσματα θα σταλούν προσωπικά μέσω email.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή και στήριξη του υπουργείου Υγείας, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ- Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, με την ευγενική χορηγία των φαρμακευτικών εταιρειών Novartis και Specifar. Η είσοδος είναι ελεύθερη.