ΥΓΕΙΑ

Θέματα καρδιάς: Είναι τα Ω-3 λιπαρά οξέα η λύση;

Θέματα καρδιάς: Είναι τα Ω-3 λιπαρά οξέα η λύση;

Ακούμε πολύ συχνά από ειδικούς, καρδιολόγους και διαιτολόγους, για τα οφέλη και την προστασία που προσφέρουν τα Ω-3 λιπαρά οξέα στο μυ της καρδιάς και στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον επιδημιολόγο Dominik D. Alexander στο Ινστιτούτο EpidStat του Μίσιγκαν, έρχεται να συμφωνήσει με τη συγκεκριμένη θέση. Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση Ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να μειώσει έως και 16% τον κίνδυνο σε άτομα που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και 14% σε όσους έχουν υψηλή και «απειλητική» χοληστερίνη.

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα, αν και λιπαρά, ανήκουν στην «καλή» κατηγορία λιπαρών που θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει στη διατροφή μας. Χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα ALA που συναντάμε σε φυτικές τροφές όπως οι ξηροί καρποί και τα DHA και EPA που υπάρχουν στα ψάρια και τα θαλασσινά, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες. Την τελευταία κατηγορία Ω-3 ακόρεστων λιπαρών οξέων, τη συναντάμε και στο καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής ALTION Omega που βοηθά στην μείωση των τριγλυκεριδίων και συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

m1 copy

Το κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής, εκτός από Ω-3 ακόρεστα λιπαρά οξέα, περιέχει όλα τα αναγκαία συστατικά που ενισχύουν τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιά και διατηρούν σε σταθερά επίπεδα τη χοληστερίνη στο αίμα. Η μονακολίνη Κ που τη συναντάμε στο θρεπτικό κόκκινο ρύζι, είναι ένα από αυτά. Σε συνδυασμό με τις πολυκοσανόλες, αναστέλλει τη λειτουργία του ενζύμου που συνθέτει τη χοληστερίνη, έτσι την «κοντρολάρει» και την κρατάει σε φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα.

Η πιο «δύσκολη» όμως διεργασία είναι εκείνη που πραγματοποιείται μεταξύ της Βιταμίνης 6, της Β12 και του φυλλικού οξέος. Τα τρία αυτά στοιχεία «συνεργάζονται» για τη μετατροπή της ομοκυστεΐνης σε μεθειονίνη, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα υψηλά και άκρως επικίνδυνα για την καρδιά ποσοστά της ομοκυστεΐνης. Το συγκεκριμένο αμινοξύ, που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό έπειτα από τον μεταβολισμό τροφών όπως το κρέας, το κοτόπουλο και τα όσπρια, μπορεί να γίνει η αιτία σοβαρών επιπλοκών, όπως το έμφραγμα. Επιπλέον, σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως συνήθειες όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα τείνουν να αυξάνουν τα ποσοστά της ομοκυστεΐνης. Τέλος, το συνένζυμο Q10 και η ρεσβερατρόλη είναι οι ουσίες που παρέχουν στον οργανισμό την αντιοξειδωτική τους προστασία.

Η καρδιά είναι το σημαντικότερο όργανο του οργανισμού αφού είναι εκείνη που εφοδιάζει όλα τα υπόλοιπα όργανα με αίμα. Μία κάψουλα ALTION Omega έπειτα από κάθε γεύμα, μαζί με ένα πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα διαιτολόγιο από ψάρι, δημητριακά και ξηρούς καρπούς είναι ένας αποδεδειγμένα δραστικός τρόπος να προστατέψετε τα αγγεία και την καρδιά σας.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 84196/03-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
***VI-80511-ALTION-12/2018