ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τι δεν είπε ο Γιώργος για την Άντα και το Καστρί

Τι δεν είπε ο Γιώργος για την Άντα και το Καστρί

H δήλωση του Γ. Παπανδρέου στο Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο, ότι δίνει ακόμη και το σπίτι στο Καστρί για το καλό της Ελλάδας, ήταν ένα πυροτέχνημα...

του Παναγιώτη Σουρέλη

H δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιούνιο, ότι δίνει ακόμη και το σπίτι στο Καστρί για το καλό της Ελλάδας, ήταν ένα «πυροτέχνημα» εντυπώσεων. «Δεν θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!», είχε πει χαρακτηριστικά. Όπως θα αποδείξουμε, όμως, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ρωτήσει τη σύζυγό του, πριν προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια, εφ’ όσον φυσικά την εννοούσε.

Και αυτό γιατί η σύζυγός του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι εξ ημισείας ιδιοκτήτρια του ιστορικού σπιτιού στο Καστρί, καθώς το 1998 ο σημερινός πρωθυπουργός της δώρισε το 50% του οικοπέδου, στο οποίο χτίστηκε η κατοικία των 368 τ.μ.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1998, με το συμβόλαιο 1408, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δώρισε εν ζωή το 50% του οικοπέδου του στο Καστρί. «Ήδη σήμερα με το συμβόλαιο αυτό ο αφενός συμβαλλόμενος “δωρητής”, Γεώργιος Παπανδρέου δωρίζει, παρέχει, παραχωρεί και μεταβιβάζει χωρίς αντάλλαγμα, με δωρεά “εν ζωή” ισχυρή και αμετάκλητη στην αφετέρου “δωρεοδόχο” σύζυγό του Χάιδω Παπαπάνου – Παπανδρέου το πενήντα τοις εκατό (50/00) εξ αδιαιρέτου της κάθετης ιδιοκτησίας … σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς αυτή και για την έναντι αυτού επιδεικνυόμενη από τη δωρεοδόχο σύζυγό του αφοσίωση και αγάπη», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Σε οικόπεδο 640 τ.μ. ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχτισε με δάνειο την κατοικία των 368 τ.μ., που του ανήκει εξ ημισείας με την σύζυγό του Άντα, καθώς ότι χτίζεται στην έκταση αυτή ανήκει εξ αδιαιρέτου στο πρωθυπουργικό ζεύγος.

Μάλιστα η κ. Άντα Παπανδρέου καλείται πλέον να πληρώσει το ποσό των 1.104 ευρώ, έπειτα από το «χαράτσι» που επέβαλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με τις «ευλογίες» ασφαλώς του πρωθυπουργού. Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων στη ζώνη της Ν.Ερυθραίας, όπου υπάγεται το Καστρί, είναι 6 ευρώ το τ.μ. Με έναν απλό πολλαπλασιασμό, το «χαράτσι» ανέρχεται σε 2.208 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί το πρωθυπουργικό ζεύγος, ως συνιδιοκτήτες του ακινήτου.

Η κ. Άντα Παπανδρέου θα χρειαστεί να βάλει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη, καθώς εκτός από το μισό σπίτι στο Καστρί, θα πρέπει να πληρώσει «χαράτσι» για διαμέρισμα 83,5 τετραγωνικών που δηλώνει στην Πάτρα και το οποίο αποκτήθηκε το 1989 από γονική παροχή, καθώς και για το 50% οικίας 378 τ.μ. επίσης στην Πάτρα, που αποκτήθηκε το 2000 με γονική παροχή.