ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέο TikTok Μητσοτάκη: Υπουργικό συμβούλιο χωρίς κινητά και Peanut - Το τρολάρισμα στον Άδωνι

Νέο TikTok Μητσοτάκη: Υπουργικό συμβούλιο χωρίς κινητά και Peanut - Το τρολάρισμα στον Άδωνι

Τα παρασκήνια της συνεδρίασης και ο «κύριος Άδωνις» στο νέο βίντεο του Kυριάκου Μητσοτάκη

Σε νέο βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη λειτουργία του «υπουργικού συμβουλίου»

Το βίντεο αρχίζει από το γραφείο του Πρωθυπουργού λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μαζί με τον «κύριο Άδωνι», όπως λέει, που δεν είναι άλλος από τον τον υπουργό Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αφιερώνει το βίντεο σε «πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε» για τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Καταρχάς ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί αφήνουν έξω από την αίθουσα τα κινητά τους.

Οι κάμερες μένουν για λίγο για την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, αλλά στη συνέχεια φεύγουν όλοι οι παριστάμενοι, εκτός βέβαια από τα μέλη του συμβουλίου. Ούτε καν ο Peanut.

Από το 2019, συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης, τα υπουργικά κρατούν το λιγότερο 3 ώρες και γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα. Παρουσιάζονται εκεί όλα τα νομοσχέδια πριν ανέβουν στο OpenGov για τη δημόσια διαβούλευση, όπου μπορεί κάθε πολίτης να τα σχολιάσει.

Το τρολάρισμα στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δε και ο τρόπος που ξεκινά το βίντεό του ο πρωθυπουργός, αφού μόνο τυχαίος δεν είναι, μιας και είναι ένας τρόπος για να τρολάρει τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε δει ένα βίντεο στο οποίο συμμετείχε προ ημερών να γίνεται viral.

Συγκεκριμένα πρόκειται για βίντεο του χρήστη Δημήτρη Μπίτζιου ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο TikTok.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο περιγράφει αλλά και το ότι ο κ. Γεωργιάδης στέκεται ακίνητος στο βίντεο, αποτέλεσαν αφορμή για σχολιασμό με πολλούς λογαριασμούς να το αναπαριστούν.