Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ήσυχος: Προτεραιότητα του ΥΠΕΘΑ η αντιμετώπιση του πελατειακού συστήματος

Ήσυχος: Προτεραιότητα του ΥΠΕΘΑ η αντιμετώπιση του πελατειακού συστήματος

Ως βασικό στόχο της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προσδιόρισε το «ξήλωμα» των ρουσφετιών ο κ. Κώστας Ήσυχος.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, με αφορμή τις καταγγελίες που περιήλθαν στη γνώση του ΓΕΣ σύμφωνα με τις οποίες άτομα οικειοποιούνται την ιδιότητα του στρατιωτικού και προσεγγίζουν οπλίτες με την υπόσχεση ευνοϊκών μεταθέσεων μέσω οικονομικού ανταλλάγματος, σημείωσε: «Τέτοιου είδους περιστατικά φέρνουν στην επιφάνεια την παθολογία του όλου συστήματος των πελατειακών σχέσεων, που για κάποιους ήταν καθεστώς αδιατάρακτο και στον χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».


«Βασική προτεραιότητα, από την πρώτη μέρα, της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι να χτυπήσει στη ρίζα τους τέτοια τα φαινόμενα και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε άμεσα στο ξήλωμα βασικών στοιχείων της δομής του συστήματος των ρουσφετιών. Είμαστε έτοιμοι να θεσμοθετήσουμε όχι απλά την κατάργηση του ρουσφετιού αλλά και την εγκαθίδρυση ενός αδιάβλητου και δίκαιου συστήματος απονομής των ειδικοτήτων και των μεταθέσεων των στρατευσίμων, που δεν θα επιδέχεται παρεμβάσεις για ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων», πρόσθεσε.

«Για μας η στρατιωτική θητεία δεν είναι τιμωρία αλλά ούτε και αντικείμενο οποιουδήποτε είδους εκμετάλλευσης από κανέναν. Η συγκεκριμένες καταγγελίες διερευνώνται από τα αρμόδια όργανα και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα και να ξηλωθεί τυχόν τέτοιος μηχανισμός», σημείωσε ο κ. Ήσυχος.

Σχετικές ειδήσεις