MEDIA

Τσιάρτας: Πείτε μου πού είμαι φασίστας και πού ρατσιστής

Τσιάρτας: Πείτε μου πού είμαι φασίστας και πού ρατσιστής
Glomex

Ο Βασίλης Τσιάρτας απαντά στην ανακοίνωση της οικογένειάς του ότι «θέλουν να κρατήσουν αποστάσεις» από τον ίδιο.

Απάντηση στην ανακοίνωση της μητέρας και της αδερφής του έδωσε ο Βασίλης Τσιάρτας μέσα από συνέντευξή του σήμερα (8/2).

Οι δύο γυναίκες ανακοίνωσαν ότι θέλουν να πάρουν αποστάσεις από την πολιτική δράση του συγγενή τους, χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως ρατσιστή και εθνικιστή.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Σέβομαι και εκτιμώ τη μητέρα μου» και τόνισε ότι δεν είναι ρατσιστική η δήλωσή του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Για την ανακοίνωση της οικογένειάς του είπε: «Είναι διαχωρισμός, δεν είναι δήλωση έτσι όπως την παρουσιάζει μια μειοψηφία. Έκαναν μία τοποθέτηση, απάντησα. Τις αποφάσεις για το τι θα κάνω τις παίρνω μόνος. Δεν θα κάνω γκάλοπ. Ο πατέρας μου με στήριξε και με βοήθησε στην καριέρα μου, ήταν αντικειμενικός, ήταν Παναθηναϊκός, εγώ σε ποια ομάδα έπαιξα, μόνο… στην ΑΕΚ. Αναφορικά με αυτό που ανέβασα, είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μου. Σέβομαι και εκτιμώ τη μητέρα μου. Πείτε πού είμαι ομοφοβικός, πού φασίστας και πού ρατσιστής. Απάντησα με την ανάρτησή μου».

Σχετικά με τα όσα είπε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε: «Γιατί είναι ακραία; Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως αθλητή. Δεν είναι ρατσιστική η δήλωσή μου. Στην αναφορά μου είπα ότι θα μπορούσε να είναι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς, γιατί γιορτάζουμε μια εθνική γιορτή. Θεώρησα ότι γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης, να μπει κάποιος Έλληνας, ο ίδιος έχει πει ότι είμαι 50% Έλληνας και 50% Νιγηριανός. Το ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανδρώθηκε, καταξιώθηκε, νιώθει Έλληνας, δεν διαφωνεί κανείς. Δεν είναι ρατσιστική η δήλωσή μου. Στην αναφορά μου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και τη συγκεκριμένη φωτογραφία είπα ότι θα μπορούσε στη θέση του Αντετοκούνμπο να είναι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς, γιατί γιορτάζουμε μια εθνική γιορτή. Με χαρακτηρίσατε ακροδεξίο, πως έχω ακραίες θέσεις, όλα αυτά τα χρόνια έχω δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα, δεν βρέθηκε ένας να μου πει τι είναι αυτά που λες. Εγώ έχω δεχτεί πόλεμο».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον μικρό Αμίρ και την ελληνική σημαία. «Ήταν μια εθνική γιορτή και προτεραιότητα έχουν τα Ελληνόπουλα. Φυσικά και ασπάζομαι όποιος θέλει να κρατά τη σημαία. Δίπλα στον Αμίρ ήταν και η μητέρα του φορώντας τη μαντίλα; Αυτό τι σημαίνει; Το παιδί κράτησε τη σημαία, αλλά δίπλα η μάνα ήταν ντυμένη με το πως ήταν ντυμένη στη χώρα της. Εμένα με ενοχλεί. Ενόχλησε την πλειοψηφία των Ελλήνων».

Τέλος, για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή τόνισε: «Δεν είχα καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και το έχω ξεκαθαρίσει».