BOMBER

Ομόφυλα ζευγάρια: Η Κεφαλή της Ελλαδικής Εκκλησίας κάνει ότι κοιμάται…

Ομόφυλα ζευγάρια: Η Κεφαλή της Ελλαδικής Εκκλησίας κάνει ότι κοιμάται…
Intime News

Όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή στο Newsbomb.gr η Κεφαλή της Εκκλησίας της Ελλάδας τηρεί αιδήμονα σιωπή και πλέον οι αντιδράσεις εκφράζονται μεμονωμένα από τους Ιεράρχες

Δυστυχώς δεν υπάρχει κοινή γραμμή στους κόλπους της Ορθοδοξίας αφού ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος επέλεξε να μην πάρει καθαρή θέση επί του θέματος αλλά και να συναντήσει σε εγκάρδιο κλίμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη που είναι ο βασικός «ταχυδρόμος» των αιτημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και ο κ. Ιερώνυμος κάνει σαν να μην βλέπει και να μην ακούει τίποτα.

Αντίθετα, οι Ιεράρχες στην Κρήτη έχουν βγει από τα ρούχα τους με τα όσα θλιβερά συμβαίνουν. Κατά του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας τάσσεται η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση της, ο γάμος για την Ορθόδοξη Εκκλησία «εἶναι μυστήριο ἱερό, ὡς ἕνωση ψυχοσωματική μεταξύ ἄνδρα καί γυναίκας, μέ σκοπό τόν ἁγιασμό τους καί ἀνάγεται στή σχέση Χριστοῦ καί Ἐκκλησίας».

Τονίζει δε ότι η «ἐπίκληση περί ἰσότητας στόν γάμο ἑτερόφυλων καί ὁμόφυλων καί κατ᾽ ἐπέκταση τοῦ ἴδιου δικαιώματος τεκνοθεσίας, παραγνωρίζει τά θεμελιώδη δικαιώματα τῶν παιδιῶν νά ἀνατρέφονται καί νά διαμορφώνονται σ᾽ ἕνα οἰκογενειακό περιβάλλον, πού δέν προκαλεῖ σύγχυση ὡς πρός τήν γονεϊκή ταυτότητα».

Καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: «Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἐκφράζει τή διαχρονική της ἀλήθεια, ἡ ὁποία δέν διαμορφώνεται μέ ὅρους ἐπικαιρότητας. Σέβεται τό πρόσωπο καί τίς ἐπιλογές τοῦ κάθε ἀνθρώπου καί δέν ἀπορρίπτει κανένα. Αὐτό, ὅμως, δέν σημαίνει ὅτι ὁ ὁποιοσδήποτε δικαιωματισμός καί τό κάθε κοινωνικό φαινόμενο πρέπει νά καταξιώνεται καί ὡς θεσμός.»

Την αντίθεσή τους σε όσα σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τον λεγόμενο «γάμο ομοφύλων» εκφράζουν με ψήφισμά τους οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Αυτή είναι η πρώτη μαζική διαφωνία κληρικών, την ώρα που η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την πρώτη τοποθέτησή της τον Δεκέμβριο, αναμένει να δει το σχέδιο νόμου και ύστερα να τοποθετηθεί.

«Πρόκειται πραγματικά για ένα από τα πλέον αντιεκκλησιαστικά, αντικοινωνικά και αντεθνικά νομοσχέδια· για μία καταφανή και κατάφορη παραβίαση του ευαγγελικού νόμου· για μία βίαιη ανατροπή της πατροπαραδότου μορφής της οικογενείας· για μια περιφρόνηση και συστηματική αποδόμηση των ιερών παραδόσεων, των αρχών και των ιδανικών του έθνους και του λαού μας», τονίζεται στο Ψήφισμα.

Στο Ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι είναι ανεπίτρεπτο στο όνομα δήθεν της διαφορετικότητος και της προασπίσεως δικαιωμάτων να επιχειρείται η επιβολή μίας διεστραμμένης πραγματικότητος και να καταπατούνται δικαιώματα ανυπεράσπιστων παιδιών, μέσω της θεσμοθετήσεως του δικαιώματος τεκνοθεσίας από «ομόφυλα ζεύγη».

Τέλος, απευθύνεται ύστατη έκκληση προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας να ανακαλέσει όσα εξήγγειλε για το ζήτημα. «Στην απευκταία δε περίπτωση που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εισαχθεί προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τότε η καταψήφισή του θα αποτελέσει επιβεβλημένη και έμπρακτη εκδήλωση των ορθοδόξων χριστιανικών πιστευμάτων εκάστου βουλευτού, το οποίο ευχόμεθα και αναμένουμε και για τους προσφιλείς Υπουργούς και Βουλευτάς του νομού μας», καταλήγουν οι Κληρικοί της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.