Η Hyundai εξέλιξε αερόσακο που αναπτύσσεται μεταξύ οδηγού και συνοδηγού

Η Hyundai εξέλιξε αερόσακο που αναπτύσσεται μεταξύ οδηγού και συνοδηγού

Newsroom Newsroom

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσιάζεται ένας καινούργιος, πρόσθετος αερόσακος που σε περίπτωση σύγκρουσης αποτρέπει την επαφή των δύο που κάθονται μπροστά.

Του Γιάννη Σκουφή

Στην περίπτωση μιας πλάγιας σύγκρουσης το ενδεχόμενο να χτυπήσουν μεταξύ τους ο οδηγός με το συνοδηγό είναι ιδιαίτερα αυξημένο, όπως αυξημένος είναι και ο κίνδυνος τραυματισμού τους.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί αυτή η περίπτωση οι μηχανικοί της Hyundai εξέλιξαν έναν καινούργιο αερόσακο, η παρουσία του οποίου θα αυξάνει το συνολικό αριθμό τους στους 10. Ο ενδιάμεσος όσων κάθονται μπροστά ή μεσαίος αερόσακος λοιπόν τοποθετείται στη δεξιά πλευρά του καθίσματος του οδηγού και ενεργοποιείται όχι μόνο αν το κάθισμα του συνοδηγού είναι κατειλημμένο αλλά πάντα. Προκειμένου να προσφέρει επιπλέον προστασία σε όποιον κάθεται πίσω από το τιμόνι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Με την παρουσία του ο κίνδυνος τραυματισμού από την πρόσκρουση σε διάφορα στοιχεία του διάκοσμου, π.χ. την κεντρική κονσόλα, περιορίζεται με κατά 45%, ενώ από την πρόσκρουση του οδηγού με το συνοδηγό κατά 80%.

Ο μεσαίος ή ενδιάμεσος αερόσακος θα είναι διαθέσιμος από την επόμενη γενιά των μοντέλων του κορεάτικου ομίλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved