ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με αυτό το Himalaya φτάνεις μέχρι τα… Ιμαλάια!

Με αυτό το Himalaya φτάνεις μέχρι τα… Ιμαλάια!

Κάθε φορά που έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας προφανώς και θα αναρωτιέσαι πως θα πάω κάπου. Το Himalaya πάντως είναι μια εξαιρετική λύση.

Του Γιάννη Σκουφή

Ειδικά όταν υπάρχει πάγος και χιόνι οι μετακινήσεις γίνονται πολύ δύσκολες με διάφορους κινδύνους να εγκυμονούν. Από απλά κολλήματα μέχρι και συγκρούσεις με διπλανά οχήματα ή τα κράσπεδα. Για αυτό όσοι έχουν SUV θα πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα τυχεροί, τουλάχιστον όσοι έχουν επιλέξει κάποια τετρακίνητη έκδοση.

Στους δρόμους ίσως και να βλέπετε μερικά πιο σκληροπυρηνικά 4x4, κάποια πολυτελή ακριβά, κάποια άλλα με σημαντικές μετατροπές. Επίσης κάποια που συνδυάζουν και τα δύο, όπως π.χ. αυτό της αμερικανικής Himalaya, που πήρε ένα Land Rover Defender και του εξόπλισε με όλα όσα είναι απαραίτητα ώστε να μην σταματά πουθενά. Ή σχεδόν πουθενά.

Έτσι πέρα από τις off-road ενισχύσεις με τα τρακτερωτά λάστιχα και τις προστατευτικές μπάρες, υπάρχει νέο σύστημα ψεκασμού βενζίνης για προστασία όταν περνάει μέσα από νερά, ενισχυμένα φρένα, νέα αδιάβροχη καλωδίωση, νέο σύστημα κλιματισμού κ.α. Και όλα αυτά δίχως να απουσιάζουν τα κομφόρ στο εσωτερικό, όπως οι δερμάτινες επενδύσεις ή το τιμόνι Momo.

Κάτω από το καπό του Defender 110 υπάρχει ο ολοκαίνουργιος LS2, ο κινητήρας της νέας Corvette δηλαδή που αποδίδει για την περίσταση πάνω από 535 ίππους και 671 Nm.

Κάπως έτσι η εταιρία από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ κοστολογεί την έμπνευση της στις περίπου 250.000 δολάρια. Όχι και άσχημα για ένα «πολεμικό» Defender με καρδιά από Corvette.