ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το σήμα της Rolls Royce έσβησε στην Ευρώπη

Το σήμα της Rolls Royce έσβησε στην Ευρώπη

Στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου το Spirit of Ecstasy δεν θα φέγγει πια τα βράδια!

Του Γιάννη Σκουφή

Τα σήματα των premium κατασκευαστών είναι σαφώς σύμβολα κύρους και έτσι πολλοί από τους κατόχους μοντέλων τους θέλουν να μπορούν να τα δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Ακόμα και στο μαύρο σκοτάδι, οπότε η λύση είναι αυτή που φαντάζεστε: φωτιζόμενα σήματα!

Την επιλογή αυτή την έδινε μέχρι τώρα στους πελάτες της, με επιπλέον χρέωση και η πιο διάσημη μάρκα υπερπολυτελείας, η Rolls Royce και έτσι σε πολλά από τα μοντέλα της το Spirit of Ecstasy στην κορυφή της θηριώδους μάσκας έστεκε φωτισμένο και ορατό από μακριά ακόμα και τη νύχτα.

Όμως με την αλλαγή των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη ρύπανση από το φως όχι μόνο είναι παράνομο και πλέον δεν θα περιλαμβάνεται στη λίστα των εξτρά αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί και από όσες RR είχαν εξοπλιστεί με αυτό στο παρελθόν και κυκλοφορούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα η βρετανική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της BMW όχι μόνο θα το αντικαταστήσει με ένα συμβατικό αλλά θα επιστρέψει και το ποσό με το οποίο το είχε χρεώσει.

Ανεξάρτητα από το αν το φωτεινό σήμα είναι της Rolls Royce ή κάποιου άλλου κατασκευαστή το ότι εμπίπτει στη συγκεκριμένη διάταξη μας ακούγεται το λιγότερο τραβηγμένο.

Εκτός Ευρώπης πάντως, όπου είναι και οι πιο μεγάλες αγορές της μάρκας -ΗΠΑ, Κίνα, Χώρες του Κόλπου- δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα και το Spirit of Ecstasy θα μπορεί να είναι απαστράπτον και τη νύχτα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μάσκες, ωράρια, συναθροίσεις - Οι 7 αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας