ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο μπορεί να πωλείται ένα σετ ζάντες μιας Bugatti;

Πόσο μπορεί να πωλείται ένα σετ ζάντες μιας Bugatti;

Ζάντες έχουν όλα τα αυτοκίνητα. Όταν όμως αυτές προέρχονται από μια εμβληματική Bugatti EB110, τότε η υπόθεση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι ζάντες είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός αυτοκινήτου, καθώς μαζί με τα λάστιχα διαμορφώνουν τους τροχούς. Υπάρχουν οι απλές σιδερένιες που για να μην φαίνονται άσχημες πάνω τους συνδυάζονται είτε με πλαστικά καπάκια είτε με τάσια.

Οι σιδερένιες ζάντες ήταν πολύ συνηθισμένες πριν από δεκαετίες, αλλά στα σύγχρονα αυτοκίνητα τις συναντάμε μόνο στις βασικές (και αν) εκδόσεις. Έτσι οι ζάντες ελαφρού κράματος ή αλουμινίου είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, τόσο επειδή έχουν κατά κανόνα όμορφη εμφάνιση, όσο και επειδή συμβάλλουν στη βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών λόγω της μικρότερης αναρτώμενης μάζας τους.

Ανάλογα με το σχέδιο, τη διάσταση και τον τύπο του μοντέλου η τιμή τους ποικίλει. Και όσο παλιές και αν είναι, αν διατηρούνται σε καλή κατάσταση και είναι αγραντζούνιστες μπορούν να μεταπωληθούν σε καλή τιμή.

Πάρτε, για παράδειγμα, ένα σετ από μια Bugatti EB110, την προκάτοχο της Veyron που από το 1991 έως το 1994 είχε κατασκευαστεί σε μόλις 139 μονάδες. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο και εξίσου σπάνιες είναι και οι 18άρες σφυρήλατες ζάντες του της BBS.

Οι οποίες θα πωληθούν τέλος του μήνα από τον οίκο δημοπράτησης RM Sotheby’s με την τιμή τους να φτάνει στα επίπεδα ενός σύγχρονου μικρού αυτοκινήτου. Περίπου δηλαδή στις 12.000 ευρώ. Οι ζάντες και μόνο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.