ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Nissan Juke όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Το Nissan Juke όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Το συγκεκριμένο Juke δημιουργήθηκε για να τιμήσει την πολύ μεγάλη επιτυχία του εμβληματικού 240Ζ πριν από 50 χρόνια.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό το τετραήμερο στην μακρινή Κένυα διεξάγεται το Ράλι Σαφάρι που επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Στην ίδια περιοχή όπου πριν από μισό αιώνα η Nissan είχε πετύχει μια πολύ μεγάλη διάκριση με τη νίκη του 240Z, ενός από τα πλέον εμβληματικά σπορ κουπέ της δεκαετίας του ’70, στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Για να γιορτάσει αυτό το γεγονός η Nissan προχώρησε στη δημιουργία ενός απίστευτου Juke με πηγή έμπνευσης το 240Ζ. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το αμάξωμα έχει την αγωνιστική εμφάνιση που του αρμόζει με τα χρώματα του τότε καθώς και προβολείς στο καπό.

Φυσικά υπάρχουν μεγάλοι τροχοί και χωμάτινα λάστιχα, καθώς και διαχύτες, προστατευτικά πλαστικά και όλα τα καλά που μπορεί να έχει ένα αγωνιστικό. Και για κάθε ενδεχόμενο υπάρχουν και δύο ρεζέρβες μιας και τα κλαταρίσματα είναι συνηθισμένα στα ράλι.

Βέβαια, όλα αυτά έχουν μια θεωρητική βάση αφού το πρωτότυπο Juke που βλέπετε δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Ωστόσο, το κλασικό αγωνιστικό 240Z είναι πραγματικό και σε άριστη κατάσταση. Αναπαλαιώθηκε το 2013 και αποτελεί ένα από τα βασικά εκθέματα στο μουσείο της Nissan στην πόλη Ζάμα της Ιαπωνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Πονοκέφαλος» η μετάλλαξη «Δ» για κυβέρνηση και ειδικούς: Η μεταδοτικότητα και ο ρόλος των εμβολίων