ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Που βρίσκεται τώρα το Tesla Roadster;

Που βρίσκεται τώρα το Tesla Roadster;

Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε Tesla αλλά για εκείνο που ο Elon Musk έστειλε στο διάστημα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Του Γιάννη Σκουφή

Το γύρο του κόσμου είχε κάνει η είδηση της εκτόξευσης του πυραύλου Falcon Heavy από την SpaceX. Αλλά αυτό που ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν πως μαζί του μετέφερε ένα Tesla Roadster. Και όχι κάποιο τυχαίο, αλλά το προσωπικό του Elon Musk.

To Starman, όπως αποκαλείται το Tesla που ταξιδεύει στο διάστημα, πλανάται στο ηλιακό μας σύστημα και μπαίνει ενίοτε σε τροχιά γύρω από τη Γη ή τον Άρη. Ο λόγος που στάλθηκε εκεί ήταν απλός: το Falcon Heavy έπρεπε στην δοκιμαστική του πτήση να έχει ένα εικονικό φορτίο και ο δαιμόνιος Musk σκέφτηκε ένα Roadster. Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από αυτό;

Προς το παρόν αυτό το Roadster είναι το αυτοκίνητο που έχει γράψει στο κοντέρ του τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλο. Για την ακρίβεια έχει φτάσει τα 377.000.000 χιλιόμετρα σε μόλις τέσσερα χρόνια.

Άλλα νούμερα που εντυπωσιάζουν είναι η ταχύτητα με την οποία αυτό το Tesla πέταξε στο διάστημα και με αυτή που ταξιδεύει: Περίπου με 6.000 χλμ./ ώρα, ενώ όταν είχε πλησιάσει τον Άρη είχε πιάσει τα 27.955 χλμ./ ώρα. Μάλιστα το 2020 είχε περάσει από πολύ κοντά, περίπου στα 8 εκ. χιλιόμετρα(!).

Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν στο αχανές διάστημα και είναι θέμα χρόνου πότε το Roadster θα τραυματιστεί σοβαρά όταν συναντήσει το πρώτο κύμα από μετεωρίτες. Ακόμη και έτσι οι ειδικοί εκτιμούν πως θα είναι σε θέση να επισκεφθεί ξανά τον Άρη κάπου το 2035, ενώ μπορεί να γυρίζει χαμένο στο διάστημα για εκατομμύρια χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.