ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα Renault Clio κατάφερε να τρακάρει με ένα Boeing

Ένα Renault Clio κατάφερε να τρακάρει με ένα Boeing

Πριν από μερικές μέρες καταγράφηκε ένα πολύ σπάνιο ατύχημα με ένα Clio να καρφώνεται κάτω από ένα Boeing 747.

Του Γιάννη Σκουφή

Πολύ συχνά ακούμε για τροχαία ατυχήματα αλλά δεν θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία φορά που καταγράφηκε ένα ατύχημα σε κάποιο αεροδρόμιο με ένα αυτοκίνητο να συγκρούεται με ένα αεροπλάνο.

Το περίεργο αυτό συμβάν καταγράφηκε πριν από μερικές μέρες στο αεροδρόμιο του Αλικάντε στην Ισπανία. Και από την στιγμή που ένας από τους υπαλλήλους τράβηξε φωτογραφίες και τις ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως καταλαβαίνετε οι αρχές του αεροδρομίου δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αποσιωπήσουν αυτό το τραγελαφικό ατύχημα που έγινε viral. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από την σύγκρουση του λευκού Clio με ένα Boeing 747 του στόλου της Ryanair.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο οδηγός του Clio είχε ξεχάσει να τραβήξει χειρόφρενο με αποτέλεσμα το Clio να ρολάρει ανεξέλεγκτο και να σφηνώσει κάτω από το «ράμφος» του αεροσκάφους. Στο τελευταίο έγινε ενδελεχής έλεγχος περίπου μιάμισης ώρας προτού πετάξει δίχως προβλήματα από την Ισπανία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Ευτυχώς που το άμοιρο Clio δεν απασφάλισε σε κάποιο άλλο σημείο π.χ. την ώρα του ανεφοδιασμού. Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; Φυσικά πως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να τραβάμε χειρόφρενο και πως για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο καλό είναι αφού σβήσουμε τον κινητήρα να αφήνουμε την πρώτη ταχύτητα επιλεγμένη στο κιβώτιο.