ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι κοινό μπορεί να έχει μια Mercedes C-Class με τον James Bond;

Τι κοινό μπορεί να έχει μια Mercedes C-Class με τον James Bond;

Ο πιο διάσημος πράκτορας στον κόσμο μπορεί να οδηγούσε και να οδηγεί Aston Martin, αλλά και αυτή η Mercedes έχει κάτι που τον θυμίζει.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα αυτοκίνητα του James Bond έχουν πολλά μυστικά όπλα αλλά και πολλά έξυπνα τρικ προκειμένου ο πιο διάσημος πράκτορας του κόσμου να διαφεύγει και από τους διώκτες του όσο και από την αστυνομία.

Πιθανότατα η έμπνευση για την περιστρεφόμενη πινακίδα κυκλοφορίας αυτής της Mercedes στην Καλιφόρνια να προέρχεται από τα αυτοκίνητα του 007.

Έτσι λοιπόν τα όργανα του αστυνομικού τμήματος στο Irvine ακινητοποίησαν δύο ύποπτους και με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν πως υπήρχε ένας μηχανισμός που με το πάτημα ενός διακόπτη άλλαζε την πίσω πινακίδα.

«Το ύποπτο όχημα είχε κάτι από την ταινία του 007», είπε στην ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα του Irvine. «Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν μια συσκευή που αναποδογυρίζει την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού».

Μάλιστα, η αστυνομία ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook ένα μικρό βίντεο που δείχνει πως λειτουργεί ο μηχανισμός. Μαζί με αυτόν η αστυνομία εντόπισε έναν μηχανισμό που μπορεί να αντλεί καύσιμο από άλλο αυτοκίνητο και να γεμίζει το ρεζερβουάρ της Mercedes.

Φυσικά, πέρα από όλες αυτές τις ζαβολιές θα ήταν περιττό να πούμε πως η συγκεκριμένη C-Class ήταν κλεμμένη…