ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η Ferrari Enzo;

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η Ferrari Enzo;

Κάθε Ferrari Enzo είναι πολύ σπάνια και πολύ ιδιαίτερη, αλλά η συγκεκριμένη έχει έναν λόγο παραπάνω για να κοστίζει αρκετά περισσότερο από ότι οι υπόλοιπες.

Του Γιάννη Σκουφή

Την Enzo μάλλον θα την ξέρετε. Είναι η σούπερ Ferrari με το όνομα του ιδρυτή της εταιρίας που κατασκευάστηκε σε 400 μονάδες. Και ενώ οι περισσότερες ήταν στο χαρακτηριστικό κόκκινο της μάρκας, υπήρξαν και ελάχιστες εξαιρέσεις σε χρώμα κίτρινο, μπλε, ασημί, καθώς και μία άσπρη.

Μοναδική όμως από πλευράς χρώματος είναι και αυτή η Enzo που βλέπετε με το χαρακτηριστικό ματ μαύρο. Πρόκειται για το μοναδικό αυτοκίνητο που βγήκε από το εργοστάσιο της Ferrari το 2004 με αυτή την βαφή κατόπιν επιθυμίας ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας του Μπρουνέι.

Η Enzo έμεινε όλα αυτά τα χρόνια στις αριστοκρατικές γειτονιές του Λονδίνου και έχει διανύσει μόλις 5.730 χιλιόμετρα. Και όπως καταλαβαίνετε θα πωληθεί για μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως η Enzo αποτέλεσε την διάδοχο της F50. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 349 μονάδες, οι οποίες «ξεπούλησαν» πριν καν η μπει στην παραγωγή το 2002.

Έτσι, οι Ιταλοί αποφάσισαν να κατασκευάσουν ακόμη, ενώ υπήρξε και μια τελευταία, 400ή, που παραχωρήθηκε στον Πάπα Ιωάννη-Παύλο ΙΙ, που δημοπρατήθηκε και τα έσοδα πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Enzo είχε έναν ατμοσφαιρικό V12 6.000 κυβικών, τοποθετημένο στο κέντρο και με απόδοση 660 ίππων. Πέρα από το ανεπανάληπτο στήσιμο της οι επιδόσεις ήταν καταιγιστικές με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,6 δεύτερα και την τελική να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube