ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βρήκε το κλεμμένο αυτοκίνητό του χάρη στα ακουστικά του

Βρήκε το κλεμμένο αυτοκίνητό του χάρη στα ακουστικά του

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά ένα ζευγάρι ακουστικά ήταν αρκετό ώστε ένας τυχερός -μέσα στην ατυχία του- οδηγός να εντοπίσει το αυτοκίνητο του.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν σκεφτείτε πως ήταν τα πράγματα στον χώρο της τεχνολογίας πριν από μερικά χρόνια και πως είναι σήμερα, πιθανότατα θα εκπλαγείτε. Καθημερινά χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη (ίσως και πιο περίπλοκη;) αλλά πολλές φορές αγνοούμε όλες τις δυνατότητες που μπορούν να μας προσφέρουν.

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που καταγράφηκε πρόσφατα στο New Hampshire των ΗΠΑ. Ένας αφελής οδηγός είχε αφήσει το αυτοκίνητου του έξω από το σπίτι του με αναμμένο το κινητήρα για να πεταχτεί να πάρει ένα μπουκάλι νερό, λίγο πριν πάει στο γυμναστήριο. Προφανώς, ο οδηγός θεώρησε πως επειδή δεν θα έκανε ούτε ένα λεπτό για να μπει και να βγει από το σπίτι του, δεν θα συνέβαινε κάτι περίεργο.

Ωστόσο, δεν είχε δει πως κάποιος τον παρακολουθούσε και όταν βγήκε από το σπίτι του διαπίστωσε πως το αυτοκίνητο του είχε κάνει φτερά. Βλέπετε, το να δει κάποιος σε μία γειτονιά του New Hampshire ένα αυτοκίνητο με τα κλειδιά πάνω στη μίζα και με αναμμένο το κινητήρα, δεν θέλει και πολύ για να μπει στο πειρασμό.

Ο λαός, όμως, λέει πολύ σοφά πως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Και ο κλέφτης δεν θα φανταζόταν ποτέ πως θα τον εντόπιζε η αστυνομία χάρη στα ξεχασμένα ακουστικά του άτυχου οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο του.

Τα ακουστικά αυτά ήταν τα AirPods της Apple που υποστηρίζουν τη λειτουργία Find My μέσω της εφαρμογής του iPhone. Έτσι, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τα ακουστικά, το αυτοκίνητο και φυσικά τον κλέφτη που δεν πιστεύει ακόμη πως την πάτησε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube