ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα κινεζικό ηλεκτρικό που κάνει τα… δικά του (video)

Ένα κινεζικό ηλεκτρικό που κάνει τα… δικά του (video)

Δείτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να αναπηδά στο έδαφος αλλά και να μπορεί να κινείται ακόμη και με έναν τροχό λιγότερο.

Του Γιάννη Σκουφή

Τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας είναι στραμμένο στην έκθεση που πραγματοποιείται στη Σαγκάη. Εκεί παρουσιάζονται πολλά εντυπωσιακά και ιδιαίτερα μοντέλα και ένα από αυτά είναι και το YangWang U9.

Πρόκειται για ένα supercar της BYD με ιδιαίτερη σχεδίαση που παραπέμπει στο στιλ των Lamborghini. Όσο για το σύστημα πρόωσης αυτό περιλαμβάνει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) που συνολικά αποδίδουν 1.115 ίππους.

Αρκετά ώστε να προσφέρουν εκρηκτικές επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε περίπου 2 δεύτερα, την ίδια στιγμή που η θεωρητική αυτονομία να φτάνει τα 700 χιλιόμετρα.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα όμως είναι η ανάρτηση «Disus-X» που είναι ανεξάρτητη πνευματική και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη σε κάθε τροχό. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο κινεζικό supercar να κινείται ακόμη και στους τρεις τροχούς παραπέμποντας στις Citroen με τη δική τους ιδιαίτερη ανάρτηση, τελευταία από τις οποίες ήταν η Xanthia.

Ακόμη πιο εντυπωσιακός όμως είναι ο «χορός» που κάνει το U9 όταν είναι ακίνητο και με μία συντονισμένη κίνηση να μπορεί ακόμη και να αναπηδήσει μερικά εκατοστά από το έδαφος!

Τέλος, να πούμε πως η BYD είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες κινεζικές εταιρίες που σημειώνουν τεράστιο όγκο πωλήσεων απειλώντας ακόμη και την Tesla. Μάλιστα, η BYD έχει παρουσία και στην χώρα μας λανσάροντας για την ώρα ηλεκτρικά επαγγελματικά βαν και μέσα στη χρονιά και επιβατικά.