ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πουλήθηκε η πρώτη Aston Martin DB12

Πουλήθηκε η πρώτη Aston Martin DB12

Πρόκειται για την αντικαταστάτη της DB11 που συνεχίζει να συναρπάζει με το γοητευτικό στιλ που ξεχωρίζει την κορυφαία Aston!

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από μερικές μέρες η βρετανική μάρκα αποκάλυψε το νέο της πανέμορφο κουπέ που πλέον κάτω από το καπό του δεν έχει τον εμβληματικό V12 αλλά τον V8 των 4.000 κυβικών της Mercedes-AMG που αποδίδει 680 ίππους.

Σε μία συμβολική πράξη οι Βρετανοί αποφάσισαν να πουλήσουν την πρώτη DB12 και τα έσοδα να καταλήγουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και για αυτό η τιμή ήταν περίπου επτά φορές παραπάνω από την κανονική της DB11 φτάνοντας τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ!

Η πώληση έγινε στο πλαίσιο μιας λαμπρής εκδήλωσης στις Κάννες της Γαλλίας όπου παρευρέθηκαν πολλές διασημότητες για να υποστηρίξουν το παγκόσμιο ίδρυμα για την έρευνα της θεραπείας του AIDS.

Δίπλα στο αυτοκίνητο πόζαραν η Eva Longoria και ο James Marsden, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν celebrities από τον χώρο του θεάματος, των τεχνών και της μόδας. Μερικοί από τους καλεσμένους ήταν η Queen Latifa, οι ηθοποιοί Rebel Wilson, Fan Bingbing και τα μοντέλα Sara Sampaio, Bianca Balti, Heidi Klum, Stella Maxwell και Alessandra Ambrosio.

Κάτι σημαντικό για την αξία της πρώτης DB12 είναι πως φέρει και την υπογραφή των οδηγών της Aston Martin στη Formula 1, των Lance Stroll και Fernando Alonso, η οποία έχει μπει στο κάλυμμα του κινητήρα. Επίσης, υπάρχει ένα ειδικό σήμα στα φτερά, ειδικές ραφές στο προσκέφαλο και λογότυπα στα μαρσπιέ της πόρτας για να τονίζουν την πρώτη DB12.

«Η Aston Martin είναι ενθουσιασμένη που υποστήριξε το amfAR Gala στις Κάννες. Εκτός από την επίδειξη της γενναιοδωρίας των συμμετεχόντων στο amfAR, το απίστευτο ποσό που συγκεντρώθηκε μέσω αυτής της φιλανθρωπικής δημοπρασίας αναδεικνύει τον ενθουσιασμό για τη νέα DB12 και τις μοναδικές πτυχές υπερπολυτελείας και υψηλών επιδόσεων αυτού του μοντέλου που το αναδεικνύουν πολύ πέρα από την τρέχουσα κατηγορία GT», σχολιάζει ο Lawrence Stroll, πρόεδρος της Aston Martin.