ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Elon Musk ερευνάται από την Tesla!

O Elon Musk ερευνάται από την Tesla!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει τεθεί υπό έρευνα από την ίδια του την εταιρεία για φερόμενη κατάχρηση κεφαλαίων για την κατασκευή μίας τεράστιας γυάλινης βίλας.

Του Γιάννη Σκουφή

Η έρευνα προέκυψε έπειτα από ανησυχίες στελεχών της Tesla που υποπτεύθηκαν ότι το έργο δεν ήταν νόμιμο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, αλλά περισσότερο ένα προσωπικό οικιστικό έργο κοντά στο Gigafactory του Όστιν, στο Τέξας.

Η ιστοσελίδα Wall Street Journal προχώρησε σε ένα σχετικό ρεπορτάζ και αποκάλυψε ότι από πέρυσι η Tesla είχε ήδη εξετάσει την αγορά ειδικού γυαλιού αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, υποψιαζόμενη ότι τα υλικά προορίζονταν για προσωπική χρήση του Musk.

Τα προσχέδια του κτιρίου παρουσίαζαν ένα εξαγωνικό κτίσμα από γυαλί ή έναν γυάλινο κύβο, που θύμιζε το κατάστημα της Apple στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Πάντως, η ύπαρξη υπνοδωματίων, λουτρών και κουζίνας υποδήλωνε έντονα ότι δεν επρόκειτο απλώς για χώρο αποθήκευσης εξαρτημάτων του Cybertruck.

Αν και οι εταιρικές πολιτικές σχετικά με τις δαπάνες των ανώτατων στελεχών μπορεί να ποικίλουν, είναι γενικά ασυνήθιστο για τα διοικητικά συμβούλια να εγκρίνουν τη χρήση εταιρικών κεφαλαίων για ιδιωτικές κατοικίες. Μάλιστα, η ελεγκτική επιτροπή της Tesla πρέπει να εξετάζει και να εγκρίνει κάθε συναλλαγή που υπερβαίνει τις 120.000 δολάρια.

Το Project 42 πιθανότατα υπερβαίνει αυτό το όριο και αν όντως χρησιμεύει ως κατοικία του Musk θα υπάρχει θέμα. Σε ένα tweet από το 2021, ο Musk ισχυρίστηκε ότι διέμενε σε ένα σπίτι 50.000 δολαρίων στο νότιο Τέξας τα τελευταία δύο χρόνια. Η υπόθεση, πάντως, εξετάζεται και για να δούμε αν η ίδια η Tesla θα επιπλήξει τον ίδιο της τον μεγαλομέτοχο.