ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Toyota Land Cruiser είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει

Το Toyota Land Cruiser είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει

Ακόμη και σε μία άθλια κατάσταση το ιαπωνικό 4x4 δείχνει πως δικαίως κατέχει τον άτυπο τίτλο του πιο ανίκητου οχήματος στον κόσμο.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα Toyota φημίζονται για την αντοχή και την αξιοπιστία τους σε όλο το κόσμο. Με αρκετή δόση χιούμορ την φήμη αυτή έρχεται να μας την επιβεβαιώσει ένα βίντεο που μας δείχνει ένα παλιό Land Cruiser να καταφέρνει να κινείται μετά από ένα πολύ σοβαρό ντεραπάρισμα σε μια πλαγιά βουνού.

Το συμβάν έγινε κάπου στη Σαουδική Αραβία με τον απίστευτα τυχερό ιδιοκτήτη, που δεν τραυματίστηκε σοβαρά, να ανακαλύπτει πως το αυτοκίνητο του μπορούσε ακόμη να κινηθεί. Έτσι, κατάφερε να φτάσει με το εμφανώς στραπατσαρισμένο Land Cruiser μέχρι το επίσημο σημείο σέρβις.

Ένας περαστικός που τον είδε τον τράβηξε σε βίντεο, το οποίο έγινε viral στο διαδίκτυο. Το αξιοσημείωτο στο βίντεο είναι πως ο οδηγός πρέπει να έχει την ευελιξία ζογκλέρ για να καταφέρει να χωρέσει στην τσαλακωμένη καμπίνα.

Πιθανότατα, η ζημιά να είναι μη επισκευάσιμη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται αφού πολλές φορές τα Toyota έχουν αποδειχθεί… εφτάψυχα.

Τέλος, να πούμε πως όσοι γνωρίζουν από «αγροτικά» θα έχουν δει πως πρόκειται για μία pickup έκδοση του Land Cruiser 70, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε αγορές όπως της Αυστραλίας και της Ασίας, ενώ το χρησιμοποιούν μέχρι και οι… Ταλιμπάν.