ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η μία και μοναδική Bugatti Chiron Super Sport 57 One by One

Αυτή είναι η μία και μοναδική Bugatti Chiron Super Sport 57 One by One

Πρόκειται για μία one-off παραγγελία, η οποία είναι εμπνευσμένη από την εμβληματική Type 57 SC Atlantic και τα γραφικά τοπία της αμερικανικής Δύσης.

του Γιάννη Σκουφή

Οι ειδικοί στις εγκαταστάσεις της Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας για μία ακόμη φορά έχουν φέρει εις πέρας την αποστολή να μεταποιήσουν μία Chiron σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Η ιστορία πίσω από αυτή την μοναδική «57 One of One», όπως ονομάζεται, είναι αρκετά ρομαντική και έχει να κάνει με την Type 57 SC Atlantic, με την οποία μία κυρία 70 ετών «κόλλησε» με την πρώτη ματιά.

Και κορυφώθηκε με την Chiron εκπληρώνοντας το όνειρο της ΄κυρίας που είναι Αμερικανίδα και διατηρεί την ανωνυμία αλλά και τις αναμνήσεις της ζωντανές.

Ανάμεσα στις βασικές απαιτήσεις της ήταν το χρώμα. Έτσι, ο επικεφαλής σχεδιαστής, Jascha Straub, ξεκίνησε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εκ νέου τη συγκεκριμένη απόχρωση που άφησε ανεξίτηλη εντύπωση στην πελάτισσα πριν από δεκαετίες.

«Πέταξα στο Μπιλμπάο, με ένα δείγμα χρώματος που είχαμε δημιουργήσει, για να παρατηρήσω τη βαφή κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Έπρεπε να είναι απολύτως ίδια με την αυθεντική», εξήγησε ο Straub, υπογραμμίζοντας τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η «57 One of One» έχει πολλές άλλες αλλαγές, όπως μια νέα μάσκα με γυαλισμένες κάθετες γρίλιες, δίχρωμες ζάντες πέντε ακτίνων σε μπλε χρώμα, πίσω χειροποίητη αεροτομή με στιλ Atlantic κ.α.

Ανάλογος αέρας πνέει και στο εσωτερικό με νέες δερμάτινες επενδύσεις, σχετικά λογότυπα κ.α., ενώ το εμβληματικό «Dancing Elephant» έχει κεντηθεί στα προσκέφαλα.

Κάτω από το καπό, η Chiron Super Sport εξακολουθεί να έχει τον W16 με τα τέσσερα turbo που αποδίδει 1.600 ίππους. Με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 440 χλμ./ώρα, η «57 One of One» είναι κάτι περισσότερο από ένα hypercar αναδεικνύοντας την κληρονομιά της Bugatti, όπως αναφέρει η ίδια η μάρκα. Όσο για την τιμή, ποιος νοιάζεται;